Jabĺčkovo-oriešková bábovka (fotorecept)

Autor receptu: snezienka11

Bábovky sú u nás doma celkom ,,v móde´´. Vždy sme zostávali pri klasike a to piškótovej bábovke. Listovala som v mojej obľúbenej kuchárskej knihe ZLATÁ BABIČKINA KUCHÁRKA 2 a našla som recept na túto geniálnu bábovku. Nech sa páči. :)

16
porcií
25 minút
príprava

Postup

  1. Oddelíme si žĺtky od bielkov. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. K žĺtkom pridáme práškový a vanilínový cukor. Postupne pridávame olej a mlieko.
  2. Do zmesi pridáme nastrúhané jablká a mletú škoricu.
  3. Postupne pridávame múku s práškom do pečiva. Miesenie sa bude zdať trochu ťažké a cesto hútne ale netreba sa báť lebo všetko nadľahčí sneh. :)
  4. Zľahka pridáme sneh. Nakoniec podľa chuti prihodíme oriešky a hrozienka.
  5. Cesto vylejeme do formy na bábovku. Ja mám silikónovú, ktorú som zvnútra opláchla vodou. Pečieme pri 180°C teplej rúre do ružova.
  6. Po upečení ju posypeme cukrom. Želám dobrú chuť!