Jabĺčkovo-oriešková bábovka (fotorecept)
Autor receptu: snezienka11
Bábovky sú u nás doma celkom ,,v móde´´. Vždy sme zostávali pri klasike a to piškótovej bábovke. Listovala som v mojej obľúbenej kuchárskej knihe ZLATÁ BABIČKINA KUCHÁRKA 2 a našla som recept na túto geniálnu bábovku. Nech sa páči. :)
16 porcií |
25 minút príprava |
Postup
- Oddelíme si žĺtky od bielkov. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. K žĺtkom pridáme práškový a vanilínový cukor. Postupne pridávame olej a mlieko.
- Do zmesi pridáme nastrúhané jablká a mletú škoricu.
- Postupne pridávame múku s práškom do pečiva. Miesenie sa bude zdať trochu ťažké a cesto hútne ale netreba sa báť lebo všetko nadľahčí sneh. :)
- Zľahka pridáme sneh. Nakoniec podľa chuti prihodíme oriešky a hrozienka.
- Cesto vylejeme do formy na bábovku. Ja mám silikónovú, ktorú som zvnútra opláchla vodou. Pečieme pri 180°C teplej rúre do ružova.
- Po upečení ju posypeme cukrom. Želám dobrú chuť!