Foto: darina
Milí "varecháči", doteraz som z Vašich receptov len čerpala, a teraz by som chcela niečím malým prispieť aj ja. Tento recept mám z maďarskej Zobraziť celý popisMilí "varecháči", doteraz som z Vašich receptov len čerpala, a teraz by som chcela niečím malým prispieť aj ja. Tento recept mám z maďarskej web stránky, dúfam, že ho ešte nepoznáte a že sa Vám zapáči. Dá sa urobiť samozrejme aj na slano - teda so šunkou a syrom.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Jablká (neošúpané) nakrájame na tenké mesiačiky a veľmi krátko ich uvaríme vo vode so šťavou z citróna a trochou cukru. Naozaj krátko - len aby boli tvarovateľné.
-
2
rozvaľkáme si lístkové cesto, radielkom ho nakrájame na cca 5 cm pásy. Tieto natrieme roztopeným maslom, posypeme posekanými orechami a posypeme škoricovým cukrom. Na tieto pásiky umiestnime obvarené jabĺčka tak, aby kúsok pretŕčal.
-
3
Takto naplnené pásiky zatočíme
-
4
trocha upravíme - vyformujeme a upečieme.
-
5
už stačí len posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť!
5*****
Ďakujem.