Hruškáč
Autor receptu: zuzula2
Tento recept je u nás doma veľmi obľúbený. Foto bohužiaľ nemám lebo koláč sa zje skôr ako ho stihnem odfotiť.
6-8 porcií |
15 minút príprava |
20-30 minút na 200 °C |
Postup
- Rúru predhrejeme na 200°C a maslom vymastíme štvorcovú formu so stranou 22cm.
- Hrušky scedíme a poukladáme ich na spodok formy. Zvyšné suroviny dáme do kuchynského robota a vymiešame hladké cesto.
- Cesto naložíme na hrušky a pečieme 20 - 30 minút. Koláč má byť vnútri trochu roztečený nie úplne upečený. Po vybratí z rúry necháme 5-10 minút odstáť a potom ho pokrájame. Môžeme ho poliať čokoládovou omáčkou. (sladká smotana, čokoláda, troška cukru a lyžička instantnej kávi).