Hroznový závin (fotorecept)
Autor receptu: tatranka
Stane sa mi,že keď kúpim na pohľad krásne ,veľké hrozno,nesplní moje očakávanie.Je kyslé a som z neho sklamaná.Nie sú to sladké gulôčky.Preto som si už dávnejšie vytvorila recept na závin,kde poslúži a jeho použitie je vítané.Chutí výborne a zabudnem na zlú kúpu.
25 minút príprava |
25 minút na 180-200 °C |
Postup
- Ingrediencie.
- Z mlieka,vanilkového cukru,vanilkového pudingu,pr.cukru uvaríme hustý puding.
- Po odstavení pudingu,pridáme na polovičku prekrojené hrozno,zbavené kôstočiek.Jestvuje aj bezkôstkové hrozno,no ja som také nemala.Vyčistiť je chvíľočka.Hrozno zamiešame ešte do horúceho pudingu.
- Necháme vychladiť.
- Mala som aj tvaroh.Nemohla som nič pokaziť a tak som ho pridala.Neľutujem.Budem robiť už len tak.No pred tým som nedávala.
- Pridaný tvaroh.
- Keď je puding a celá masa schladená,na vyválkaný plát ,z polovice cesta,naložíme masu.Cesto dookola potrieme rozšľahaným vajíčkom.To isté urobíme ešte ráz.Prenesieme na suchý plech.
- Dáme piecť na 200 stupňov do vyhriatej rúry. Po 10 minútach teplotu stiahneme na 180 stupňov.Koláč dopečieme.Keď je pekný zlatistý,je hotový.To tak trvá 20-25 minút.
- Hotový koláčik.