Hroznový závin (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Stane sa mi,že keď kúpim na pohľad krásne ,veľké hrozno,nesplní moje očakávanie.Je kyslé a som z neho sklamaná.Nie sú to sladké gulôčky.Preto som si už dávnejšie vytvorila recept na závin,kde poslúži a jeho použitie je vítané.Chutí výborne a zabudnem na zlú kúpu.

25 minút
príprava
25 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Ingrediencie.
  2. Z mlieka,vanilkového cukru,vanilkového pudingu,pr.cukru uvaríme hustý puding.
  3. Po odstavení pudingu,pridáme na polovičku prekrojené hrozno,zbavené kôstočiek.Jestvuje aj bezkôstkové hrozno,no ja som také nemala.Vyčistiť je chvíľočka.Hrozno zamiešame ešte do horúceho pudingu.
  4. Necháme vychladiť.
  5. Mala som aj tvaroh.Nemohla som nič pokaziť a tak som ho pridala.Neľutujem.Budem robiť už len tak.No pred tým som nedávala.
  6. Pridaný tvaroh.
  7. Keď je puding a celá masa schladená,na vyválkaný plát ,z polovice cesta,naložíme masu.Cesto dookola potrieme rozšľahaným vajíčkom.To isté urobíme ešte ráz.Prenesieme na suchý plech.
  8. Dáme piecť na 200 stupňov do vyhriatej rúry. Po 10 minútach teplotu stiahneme na 180 stupňov.Koláč dopečieme.Keď je pekný zlatistý,je hotový.To tak trvá 20-25 minút.
  9. Hotový koláčik.