Hroznová šťava

22miska22 - fotka22miska22, 25. augusta 2011

Suroviny

ľubovolné

Postup

  1. 1

    Odšťaviť aj so stopkami. Pri veľkom množstve vo vinárskom preši.

  2. 2

    Varíme vo veľkom hrnci do dosiahnutia teploty 72 stupňov, nechať minútku/dve na tejto teplote.

  3. 3

    Plniť do fliaš alebo do 7 dcl pohárov pol centimetra od vrchu. Nechať vychladnúť a kyselinou sorbovou posypať povrch šťavy, aby šťava nechytila plieseň. Uzavrieť fľaše závitovým vrchnákom. Šťava vydrží aj 2 roky. Výborne chutí najmä v zime.

Diskusia k receptu

sovka62
A prečo aj so stopkami? Aj pri príprave vína sa bobuľky oddeľujú od strapín, lebo strapina obsahuje triesloviny, ktoré by vínu dodali trpkú príchuť.
22miska22
ja som to urobila zopar krat tak,ale to skvela chut.ale vet vo vinarskom presi sa iba bobule odstavia.ked v odstavovaci,tak samozrejme bez stoniek.
vyskusajte.