Hrozienková pita

an3da - fotkaan3da, 22. januára 2014

Takto mám zapísané od mamky. Tento istý koláč svokra volala Mrvenie lokšičke.

Suroviny

600 g
200 g
200 g
1
200 g
3 pl
1 ks
1 ks upečené podľa receptu




Postup

  1. 1

    Zamiesiť s vodou a rozdeliť na tri časti. Každú časť rozvaľkať - ja to robím priamo na pečiacom papieri a potom len prešupnem na obrátený plech. Upiecť.

  2. 2

    Na plnku rukami rozmrvíme jedno cesto, pridáme cukor, hrozienka ktoré sme predtým namočili ( kto má rád, môže v rume ), kakao, nastrúhanú kôru z citrona a trochu šťavy z kompotu, pamätám že mamka dávala višňovú. Kto má rád, môže ešte pridať rum.

  3. 3

    Cesto sa potrie lekvárom, dá sa plnka - to sa musí viac tak prstami uťapkať. Potom sa to druhé cesto tiež potrie lekvárom a tou lekvárovou stranou sa položí na plnku. Po vrchu poliať čokoládovou polevou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia