Hrášková polievka - veľmi rýchla

m0nika - fotkam0nika, 10. septembra 2010

Najlepší rýchly recept na teplú polievku - ak vynechám sáčkové :-)

10 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Z masla a múky urobíme zásmažku a za stáleho miešania zalejeme studenou vodou. (Množstvo podľa veľkosti konzervy a toho, akú má kto rád hustú polievku.)

  2. 2

    Prilejeme konzervovaný hrášok aj s nálevom a dochutíme.

  3. 3

    Necháme prejsť varom a nakoniec pridáme posekanú petržlenovú vňaťku. Hotovo!

Diskusia k receptu

zdezda
Robievam, no dávam namiesto vody mlieko, je výborná, a ešte osmahnuté staré rožky-krutóny,...mňam:-)
ketty3811
aj ja robievam,ale zaváram do nej halušky z vajíčka a hladkej múky,ale to už sa trochu predlži čas varenia:D
bedrunka
Tiež to nadstavím: zemiaky na kocky a vajíčková závarka
nikietka
Je vynikajúca, ja však do nej tesne pred varom dám 2-3 strúčiky cesnaku, mlieko, celé dve vajíčka (ako vajce do skla) a trošičku sladkej papriky pre farbu. Navrch strúhaný syr a krutónky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia