Hokkaido polievka
Autor receptu: dena94
Tento recept mám od mojej maminy a je chutný a jednodychý.
8 porcií |
7 minút príprava |
35 minút tepelná úprava |
Postup
- Hokaido si ošúpeme ale nemusíme šupy sú jedlé a ťažko sa šúpu (: Tekvice si nakrajame na menšie rovnaké kusy aby sa nám to rovnomerne uvarilo.Tekvicu dame variť do vody a trošku ju osolíme.Varíme ju približne 30 min aj menej.
- Potom si tekvicu rozmixujeme pridáme smotanu a privedieme do varu a stačí nechať povariť asi 5 min. Polievku si dochútime soľou,korením,podľa chuti pridáme cukor.Ak nechcete smotanu dávať nemusíte aj tak je veľmi dobrá.
- Ak si vyberiete dať na polievku krutóny tak si toustový chlieb nakrájame na malé kocky a opražíme. Ak sa rozhodnete pre jadierka napríklad slnečnicové ,v obchode kupíte už aj osmažené. ...A posipeme na polievku.DOBRÚ CHUŤ!!