Hokkaido polievka

Autor receptu: dena94

Tento recept mám od mojej maminy a je chutný a jednodychý.

8
porcií
7 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hokaido si ošúpeme ale nemusíme šupy sú jedlé a ťažko sa šúpu (: Tekvice si nakrajame na menšie rovnaké kusy aby sa nám to rovnomerne uvarilo.Tekvicu dame variť do vody a trošku ju osolíme.Varíme ju približne 30 min aj menej.
  2. Potom si tekvicu rozmixujeme pridáme smotanu a privedieme do varu a stačí nechať povariť asi 5 min. Polievku si dochútime soľou,korením,podľa chuti pridáme cukor.Ak nechcete smotanu dávať nemusíte aj tak je veľmi dobrá.
  3. Ak si vyberiete dať na polievku krutóny tak si toustový chlieb nakrájame na malé kocky a opražíme. Ak sa rozhodnete pre jadierka napríklad slnečnicové ,v obchode kupíte už aj osmažené. ...A posipeme na polievku.DOBRÚ CHUŤ!!