Mate chut na halusky, ale prejedli sa vam klasicke bryndzove?? Tak skuste velmi chutnu a jednoduchu zmenu!!
tepelná úprava
Postup
-
1
Surove zemiaky, svabku, bandurky, grule, krumple a podobne ocistime a nastruhame na struhadle, co najjemnejsie, pridame muku, sol, zamiesime kompaktne cesto.
- 2
Cesto nechame odstat minimalne 30 minut, aby sa s nim lepsie pracovalo a potom cez haluskar sadzeme do vriacej osolenej vody halusky. Varime 8-15 minut, davame pozor, aby sa neprichytili na dno hrnca, radsej obcas premiesame!
- 3
Hotove halusky scedime, oravsku slaninku nakrajame na tenke platky a oprazime na panvici, ked pekne rozvoniava, je hotova. Na halusky dame syr Bambino (alebo inu tavenu pochutku v crievku), slaninku a pochutnavame si! :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu