Halušky so syrom

podajmicesto - bez fotkypodajmicesto, 13. novembra 2014

Mate chut na halusky, ale prejedli sa vam klasicke bryndzove?? Tak skuste velmi chutnu a jednoduchu zmenu!!

10 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
500 g
50 g (anglická)
150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Surove zemiaky, svabku, bandurky, grule, krumple a podobne ocistime a nastruhame na struhadle, co najjemnejsie, pridame muku, sol, zamiesime kompaktne cesto.

  2. 2

    Cesto nechame odstat minimalne 30 minut, aby sa s nim lepsie pracovalo a potom cez haluskar sadzeme do vriacej osolenej vody halusky. Varime 8-15 minut, davame pozor, aby sa neprichytili na dno hrnca, radsej obcas premiesame!

  3. 3

    Hotove halusky scedime, oravsku slaninku nakrajame na tenke platky a oprazime na panvici, ked pekne rozvoniava, je hotova. Na halusky dame syr Bambino (alebo inu tavenu pochutku v crievku), slaninku a pochutnavame si! :-)

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: