Grófkin koláč s rebarborou a so slivkami fotorecept
Foto: klaura
obmena tradičného receptu ... vyskúšala som a chutil skvele ...
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
z uvedených surovín vypracujeme cesto a dáme odpočinúť do chladničky
-
2
medzitým si rebarboru očistíme a nakrájame na kocky, scedíme slivky a nakrájame ich, v mikroténovom vrecku popučíme piškóty
-
3
odpočinuté cesto roztlačíme do vymasteného a hr. múkou vysypaného plechu
-
4
na cesto navrstvíme slivky a piškóty - tie nám vsajú prebytočnú tekutinu vznikajúcu pri pečení
-
5
potom pridáme rebarboru
-
6
posypeme kryštálovým cukrom, riadime sa podľa chuti, a škoricou
-
7
z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh a navrstvíme na plnku
-
8
upečieme asi 30-40 min na 200 stup.
-
9
na cesto v okrúhlej forme som dala rebarboru, piškóty, hrozienka, cukor a škoricu ... upiekla na 200 stup. asi 20 min poznámka: cesto, rebarbora, piškóty sú zahrnuté v rozpise surovín v originál recepte na grófkin koláč ide na korpus 2/3 cesta a 1/3 sa postrúha na sneh ... ja som z tej 1/3 urobila tento okrúhly koláčik ... :)
-
10
tiež chutil znamenito ... :)
Diskusia k receptu