Grilované jablká (fotorecept)
Autor receptu: dvorka
Vlastne to ani nie je recept, je to skôr tip na skvelú desiatu či zdravú chuťovku. Máme plnú pivnicu jabĺk a tak z nich robím všakovaké kúsky a aj každý deň minimálne dve zjem. A aby som spestrila svoj jablkový jedálniček, urobila som si grilované jablká s orechmi. Voňavé, trochu mäkké a pritom aj fajné.
5 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Umytým jablkám som vykrojila jaderník.
- Na strúhadle som nakrájala na hrubšie plátky, kto nemá môže nožom. Tri až päť milimetrov hrubé.
- Plátky som si podelila na dvojice, rozložila na dosku a najskôr som jeden plátok z dvojice posypala škoricou, potom strúhanými orechmi. Jablká som pospájala druhým plátkom.
- Na grilovaciu podložku v toustovači som uložila jablká keď už boli platne rozohriate, zavrela som toustovač a nechala 5 minút grilovať.
- Nechala som chvíľu na mriežke odpariť a potom som uložila na tanier.