Grilované jablká (fotorecept)

Autor receptu: dvorka

Vlastne to ani nie je recept, je to skôr tip na skvelú desiatu či zdravú chuťovku. Máme plnú pivnicu jabĺk a tak z nich robím všakovaké kúsky a aj každý deň minimálne dve zjem. A aby som spestrila svoj jablkový jedálniček, urobila som si grilované jablká s orechmi. Voňavé, trochu mäkké a pritom aj fajné.

5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Umytým jablkám som vykrojila jaderník.
  2. Na strúhadle som nakrájala na hrubšie plátky, kto nemá môže nožom. Tri až päť milimetrov hrubé.
  3. Plátky som si podelila na dvojice, rozložila na dosku a najskôr som jeden plátok z dvojice posypala škoricou, potom strúhanými orechmi. Jablká som pospájala druhým plátkom.
  4. Na grilovaciu podložku v toustovači som uložila jablká keď už boli platne rozohriate, zavrela som toustovač a nechala 5 minút grilovať.
  5. Nechala som chvíľu na mriežke odpariť a potom som uložila na tanier.