Grilážové domino

Klaudia Mikulová
šéfcukrárka cukrárskej výrobne Klaudia v Bojniciach, 10. decembra 2012
Grilážové domino
Foto: Ivan Majerský

Suroviny

880 g
40 g
70 g
185 g
400 g
165 g
200 g




Postup

  1. 1

    Za stáleho miešania uvaríme z polovice cukru karamel. Keď získa zlatohnedú farbu, pridáme maslo, druhú polovicu cukru a zalejeme zmesou smotany a vajec – uvaríme na 115°C a pridáme orechy.

  2. 2

    Oblátky rozdelíme na tri časti, na prvú nalejeme polovicu masy, prikryjeme oblátkou a rozotrieme druhú polovicu karamelu. Zakryjeme ďalšou oblátkou.

  3. 3

    Navrch položíme papier a zaťažíme. Necháme stáť 10 hodín. Pokrájame na obdĺžniky (fantázii sa medze nekladú – môžu to byť rôzne geometrické tvary), ktoré namáčame do čokoládovej polevy.

Diskusia k receptu

babulienka
Mne sa to naozaj páči len tie vajcia to sa neda uviesť počet? 70gr. koľko je to vajec cca?
likalu
Páči sa mi to. Bola som si odvážiť vajcia a dve aj so škrupinou bolo 10 dk. Podľa, toho, by to malo byť cca 1 1/2 vajca. Myslím si.
anyx
dobre vyzerajúci je tento koláčik
anka22
karamelové koláčiky su výborné ,aj dobre to vyzerá ozdobené len sa mi zdá masla iba 40 gr?
kkvetinka
najlepsia je klasika...25Og cukru,25Og hery,250g ml.orechov,salko sladene a su super,prave som dorobila s dvoch davok:)
hubata
Tiež robievam bez vajec, ale ozdobené len klasicky: tu sa mi páči ten dominový nápad, vyzerá to dobre na tácke. Idem si to uložiť aby som mala inšpiráciu. Vďaka za ten nápad.
kamila785
ďakujem za recept , už aj to vyskúšam, robila som so salkom ale tento sa mi skôr pozdáva
ajka1205
skúsila som a sú veľmi dobre a jednoduché a hlavne bez salka a mletia,drvenia karamelovej zmesi




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia