Grilážové domino
Klaudia Mikulová
šéfcukrárka cukrárskej výrobne Klaudia v Bojniciach, 10. decembra 2012
šéfcukrárka cukrárskej výrobne Klaudia v Bojniciach, 10. decembra 2012
Foto: Ivan Majerský
Postup
-
1
Za stáleho miešania uvaríme z polovice cukru karamel. Keď získa zlatohnedú farbu, pridáme maslo, druhú polovicu cukru a zalejeme zmesou smotany a vajec – uvaríme na 115°C a pridáme orechy.
- 2
Oblátky rozdelíme na tri časti, na prvú nalejeme polovicu masy, prikryjeme oblátkou a rozotrieme druhú polovicu karamelu. Zakryjeme ďalšou oblátkou.
- 3
Navrch položíme papier a zaťažíme. Necháme stáť 10 hodín. Pokrájame na obdĺžniky (fantázii sa medze nekladú – môžu to byť rôzne geometrické tvary), ktoré namáčame do čokoládovej polevy.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
kde je kolko cukru, tolko orechov i masla...