Grankovník

bara - fotkabara, 26. novembra 2012
Grankovník
Foto: bara

Grankovnik je veľmi dobrý kysnutý koláč. Chutí výborne.

10
porcií
30 minút
príprava
20-30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
1 dcl
180 ml (vlažné)
1 kocka
štipku
2 lyžice




Postup

  1. 1

    Urobime kvasok dame vlazne mlieko, cukor ,drozdie nechmame kysnut 10min.

  2. 2

    Do misky z kvaskom pridam, muku olej , sol.Vymiešame to posypemu mukov .Nechame kysnut jednu až dve hodiny.

  3. 3

    Ked mame vykysnute cesto rozvalkame ho dame tam granko stočíme pomastyme olejom. Dame na v vymasteny plech ,ktorý je vymastime s olejom.

Diskusia k receptu

3sandra3
vyzerá krásne,, tiež by som si jeden uchmatla :-)) alebo aj tri?
slavka11
trosku sa mi to zda domotane. Tym grankom sa posype cesto a nepomasti sa to? Nie je to potom prilis suche. Ja mam rada kakaovnik viac nez makovnik ci orechovnik a rada by som si ho spravila len sa bojim ci to nebude suche ked cesto nie je nicim pokvapkane.
orchidea
nádherný závin...u nás doma véééééééééľmi obľúbený...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia