Grahamové rohlíky (fotorecept)

Autor receptu: jerica

Páčia sa mi @egreska recepty , tak som si podľa svojej chuti a kombinácie spravila chutné grahamové rohlíčky, dajú sa na sladko : maslom s lekvárom, medom, nutelou , na slano : syry,šunka podľa chuti kto má ako rád.

16
porcií
35 minút
na 160-180 °C

Postup

  1. Všetky suroviny si pripravím tak , aby som už len spracovala cesto . 1., Kvások si pripravím , múku zmiešam s vlažnou vodou a droždím,nechám podkysnúť na teplom mieste , cc : 25 min, podľa toho ako vidíte , kysnutie.
  2. Do misy si dám múku , hladkú a grahamovú , soľ,cukor, premiešam.Postupne pridávam mlieko , vajcia s maslom , ktoré si najskôr vyšlahám a na koniec nalejem kvások rozmrvím 1/4 čerstého droždia.Vypracujeme na nelepivé cesto, ručne cc 25min.; necháme vykysnúť , mám rýchlokysku , pokiaľ nepukne vrchnák .
  3. vykysnuté cesto zľahka premiesim rozdelím na polovicu , z tej polovice urobím malé bochníčky, je ich osem , každý bochník vyváľkam do kruhu na rozmer malého rohíka, zviniem do tvaru rohlika.Spolu mám šestnásť rohlíkov.
  4. Poukladám na pečiaci papier ,vyšlo na dva plechy , nechám pri teple cc 10 min podkysnúť natriem vajíčkom , posypala som sézamové semiačka.
  5. Po upečení.
  6. Malé rohlíky nám chutili tak som znovu spravila ešte s tejto dávky , ale väčšie na jeden plech ,
  7. Pohľad počas pečenia druhej dávky. Tieto som piekla pri teplote 160-180 °; 45-50 minút
  8. Konečný výsledok. Dobrú chuť :-)))
  9. Keď sa vám páčia , pridávam ešte jedno foto.Paprika je z našej úrody.