Gladiátorská pochúťka (fotorecept)

Autor receptu: nickaa

Toto jedlo som nazvala "gladiátorským" preto, lebo obsahuje veľa rastlinných bielkovín, ktoré sú ľahko stráviteľné a nezaťažujú naše telo a napriek tomu zasýtia a dodajú silu tak ako gladiátorom pred každým bojom.

37 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Orestujeme si nasekanú cibulku a pór.
  2. Na cibulu a pór dáme nakrájané tofu a restujeme ďalej asi 2 minutky.
  3. Po 2 minútach pridáme lečo. Najlepšie domáce od babky :-)
  4. Povaríme ďalšie 2 minútky a prisypene fazulu a šošovicu. Ja som si ich večer pred varením namočila na noc do vody a potom uvarila. Možete ale použiť aj strukoviny z konzervy. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
  5. Varíme pokiaľ sa nám chuťe nespoja a pridáme pasírované paradajky aj pretlak.
  6. Varíme a varíme aby sa nám vsetko prevarilo a strukoviny boli mäkké.