Gladiátorská pochúťka (fotorecept)
Autor receptu: nickaa
Toto jedlo som nazvala "gladiátorským" preto, lebo obsahuje veľa rastlinných bielkovín,
ktoré sú ľahko stráviteľné a nezaťažujú naše telo a napriek tomu zasýtia a dodajú silu tak
ako gladiátorom pred každým bojom.
37 minút príprava |
35 minút tepelná úprava |
Postup
- Orestujeme si nasekanú cibulku a pór.
- Na cibulu a pór dáme nakrájané tofu a restujeme ďalej asi 2 minutky.
- Po 2 minútach pridáme lečo. Najlepšie domáce od babky :-)
- Povaríme ďalšie 2 minútky a prisypene fazulu a šošovicu. Ja som si ich večer pred varením namočila na noc do vody a potom uvarila. Možete ale použiť aj strukoviny z konzervy. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
- Varíme pokiaľ sa nám chuťe nespoja a pridáme pasírované paradajky aj pretlak.
- Varíme a varíme aby sa nám vsetko prevarilo a strukoviny boli mäkké.