Foto: alionka
Túto tortu je najlepšie robiť na jeseň a použiť čerstvé gaštany , ale mne sa osvedčila na Veľkú noc s požitím gaštanového pyré. Zobraziť celý popisTúto tortu je najlepšie robiť na jeseň a použiť čerstvé gaštany , ale mne sa osvedčila na Veľkú noc s požitím gaštanového pyré. Je to jednoduchšie a rýchlejšie. Ja ju pečiem v sobotu pred Veľkou nocou, aby sa dobre prepojili všetky úžasné chute - gaštanového krému, rumu a vanilky. Ak ju nakrojím v nedeľu, musím ju šetriť, aby mi ostalo pre šibačov na pondelok.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
8 ks |
|
8 PL |
|
1 bal. |
|
8 PL |
|
0,5 dcl na pokvapkanie |
|
2 PL |
|
PLNKA: | |
0,5 l |
|
1,5 bal. |
|
100 g |
|
250 g alebo maslo |
|
0,5 dcl |
|
250 g |
|
Na polevu: | |
250 g |
|
100 ml (IVA) |
|
Na zdobenie: | |
21 ks |
|
Postup
-
1
Oddelím žĺtka od bielkov a rozdelím do každého polovicu cukru a vanilky.Do žĺtkov , ja dávam šľahať aj olej. Jednotlivé masy dohusta vymiešam. Opatrne spojím obidve masy spolu a pomaličky premiešam. Po lyžiciach postupne pridávam pre osiatu múku.
- 2
Nalejem do tortovej formy a dám piecť. Po vyhladnutí ho vyrežem z formy a rozkrojím na tri časti.
- 3
V mixéry dám šľahať maslo s cukrom do peny, potom pridám gaštanové pyré , ktoré som rozotrela v miske s rumom. Spolu dobre premiešam. Z mlieka a pudingového prášku Uvarím hustú kašu, ktorú nechám vychladnúť za občasného premiešania. Pridám puding do masla s gaštanovým pyré a premiešam. Vznikne úžasný krém.
- 4
Natriem krémom jednotlivé korpusy, ktoré si pred tým dobre pokvapkám rumom.
- 5
Pekne natriem aj na povrch a boky . Dám stuhnúť do chladničky. Pripravím si vodný kúpeľ na čokoládu do ktorej dám Ceru. Nesmie vrieť! Iba nechať rozpustiť a môžeme natrieť srdce. Zo zvyškom krému urobíme po obvode kvetinky a ozdobíme čokoládovými kvietkami.
- 6
Prajem DOBRÚ CHUŤ .
- 2
Diskusia k receptu