Gaštanové veľkonočné srdce fotorecept

alionka - fotkaalionka, 17. marca 2014
Gaštanové veľkonočné srdce (fotorecept)
Foto: alionka

Túto tortu je najlepšie robiť na jeseň a použiť čerstvé gaštany , ale mne sa osvedčila na Veľkú noc s požitím gaštanového pyré. Je to jednoduchšie a rýchlejšie. Ja ju pečiem v sobotu pred Veľkou nocou, aby sa dobre prepojili všetky úžasné chute - gaštanového krému, rumu a vanilky. Ak ju nakrojím v nedeľu, musím ju šetriť, aby mi ostalo pre šibačov na pondelok.

20
porcií
60 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

8 ks
8 PL
1 bal.
8 PL
0,5 dcl na pokvapkanie
2 PL
PLNKA:
0,5 l
1,5 bal.
100 g
250 g alebo maslo
0,5 dcl
250 g
Na polevu:
250 g
100 ml (IVA)
Na zdobenie:
21 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Oddelím žĺtka od bielkov a rozdelím do každého polovicu cukru a vanilky.Do žĺtkov , ja dávam šľahať aj olej. Jednotlivé masy dohusta vymiešam. Opatrne spojím obidve masy spolu a pomaličky premiešam. Po lyžiciach postupne pridávam pre osiatu múku.

  2. 2

    Nalejem do tortovej formy a dám piecť. Po vyhladnutí ho vyrežem z formy a rozkrojím na tri časti.

    Gaštanové veľkonočné srdce (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V mixéry dám šľahať maslo s cukrom do peny, potom pridám gaštanové pyré , ktoré som rozotrela v miske s rumom. Spolu dobre premiešam. Z mlieka a pudingového prášku Uvarím hustú kašu, ktorú nechám vychladnúť za občasného premiešania. Pridám puding do masla s gaštanovým pyré a premiešam. Vznikne úžasný krém.

    Gaštanové veľkonočné srdce (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Natriem krémom jednotlivé korpusy, ktoré si pred tým dobre pokvapkám rumom.

    Gaštanové veľkonočné srdce (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pekne natriem aj na povrch a boky . Dám stuhnúť do chladničky. Pripravím si vodný kúpeľ na čokoládu do ktorej dám Ceru. Nesmie vrieť! Iba nechať rozpustiť a môžeme natrieť srdce. Zo zvyškom krému urobíme po obvode kvetinky a ozdobíme čokoládovými kvietkami.

    Gaštanové veľkonočné srdce (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Prajem DOBRÚ CHUŤ .

    Gaštanové veľkonočné srdce (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: