Gaštanové cake pops s višňami (fotorecept)

Autor receptu: dzejsik

"Narodeninová" pre inšpiráciu. Oslávenkyňa vyhlásila, že aj škoda zjesť :)

30-40
porcií
30 minút
príprava

Postup

  1. Z gaštanového pyré, masla, pomletých piškót (rozsekala som ich v mixéri), čokoládového pudingu (nevareného), cukru, rumu a kompótovej šťavy vypracujeme zmes na guličky.
  2. Vyformujeme guličky, do ktorých stredu balíme višne bez kôstok.
  3. Kým si vyrobíme ceduľky na špajdlách, guličky necháme stuhnúť. Na špajdle miesto štítkov možno napr. naviazať mašličky zo stužky, ponapichovať gumené srdiečka, nastokať gorálkové perličky, ... podľa fantázie :)
  4. Do stuhnutých guličiek napicháme štítky na špajdlách.
  5. Pripravíme si čokoládovú polevu. Poliate ukladáme na mriežku a ozdobíme.
  6. Hotové už stačí len preložiť na tortový podnos alebo tácku a efektné cukrovinky sú na svete :)