Foto: majlus
recept mám od kamarátky a zdal sa mi zaujímavy a ľachký...a veru aj je..vrelo odporúčam . Foto som urobila ale bolo to o chlp..lebo Zobraziť celý popisrecept mám od kamarátky a zdal sa mi zaujímavy a ľachký...a veru aj je..vrelo odporúčam . Foto som urobila ale bolo to o chlp..lebo sa celá zjedla. Takže prajem všetkým dobru chuť!
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Oddelíme žĺtka od bielkov. 30 sek. Šľaháme žltka a potom pridáme rozdrvené gaštanové pyré. Musíme šľahať pokým nebude krém úplne tuhý a našľahaný. Pridáme vyšľahané bielka.
-
2
Rozohrejeme si rúru na 180. Tortovú formu vytrieme maslom, rozotrieme rovnomerne cesto, vložíme do rúry a hneď stíšime na 160. Pečieme cca 40-45 min. Neotvárajte rúru počas pečenia
-
3
Vyšlaháme šlahačky szo stužovačom a potom pridáme gaštanove pyré a spojíme to do krásneho krému. Korpus rozkrojíme na polovicu a pokvapkáme rumom. Potrieme džemom a natrieme cca polovicou vyšľahanej peny. Položíme druhú polovicu korpusu a celú tortu potrieme krémom ktorý nám zostal. Navrch dávam hoblinky z horkej čokolády. mala by sa aspoň 4 hod. chladiť..teda ak vydržíte. :)
varecha.pravda.sk/recepty/gastanova-torta-bez-muky-a-cukr...
dobráá...
@evanaaa do plnky si dávaš druhé pyré,do celého množstva torta + plnka ide 500g gaštanove pyré a odporúčam ti ju určite ti bude chutiť tak ako píše @danda3