Gaštanová torta

Autor receptu: majlus

recept mám od kamarátky a zdal sa mi zaujímavy a ľachký...a veru aj je..vrelo odporúčam . Foto som urobila ale bolo to o chlp..lebo sa celá zjedla. Takže prajem všetkým dobru chuť!

20 minút
príprava
40 minút
na 160 °C

Postup

  1. Oddelíme žĺtka od bielkov. 30 sek. Šľaháme žltka a potom pridáme rozdrvené gaštanové pyré. Musíme šľahať pokým nebude krém úplne tuhý a našľahaný. Pridáme vyšľahané bielka.
  2. Rozohrejeme si rúru na 180. Tortovú formu vytrieme maslom, rozotrieme rovnomerne cesto, vložíme do rúry a hneď stíšime na 160. Pečieme cca 40-45 min. Neotvárajte rúru počas pečenia
  3. Vyšlaháme šlahačky szo stužovačom a potom pridáme gaštanove pyré a spojíme to do krásneho krému. Korpus rozkrojíme na polovicu a pokvapkáme rumom. Potrieme džemom a natrieme cca polovicou vyšľahanej peny. Položíme druhú polovicu korpusu a celú tortu potrieme krémom ktorý nám zostal. Navrch dávam hoblinky z horkej čokolády. mala by sa aspoň 4 hod. chladiť..teda ak vydržíte. :)