Gaštanová torta
Autor receptu: majlus
recept mám od kamarátky a zdal sa mi zaujímavy a ľachký...a veru aj je..vrelo odporúčam . Foto som urobila ale bolo to o chlp..lebo sa celá zjedla. Takže prajem všetkým dobru chuť!
20 minút príprava |
40 minút na 160 °C |
Postup
- Oddelíme žĺtka od bielkov.
30 sek. Šľaháme žltka a potom pridáme rozdrvené gaštanové pyré. Musíme šľahať pokým nebude krém úplne tuhý a našľahaný. Pridáme vyšľahané bielka.
- Rozohrejeme si rúru na 180. Tortovú formu vytrieme maslom, rozotrieme rovnomerne cesto, vložíme do rúry a hneď stíšime na 160. Pečieme cca 40-45 min. Neotvárajte rúru počas pečenia
- Vyšlaháme šlahačky szo stužovačom a potom pridáme gaštanove pyré a spojíme to do krásneho krému.
Korpus rozkrojíme na polovicu a pokvapkáme rumom. Potrieme džemom a natrieme cca polovicou vyšľahanej peny. Položíme druhú polovicu korpusu a celú tortu potrieme krémom ktorý nám zostal.
Navrch dávam hoblinky z horkej čokolády. mala by sa aspoň 4 hod. chladiť..teda ak vydržíte. :)