Skúšala som ich len jeden raz, pred rokmi. Rovno z dvoch dávok, čo sa budeme trocháriť. Prvý plech sa vydaril úplne úžasne, krásne vyskočili, tie na druhom plechu odmietli spolupracovať, nenafúkli sa, ostali tvrdé ako mramorové guľky. Doteraz si lámem hlavu nad tou záhadou, jedno cesto, jedna rúra, rovnaké formičky..... to by nerozlúštil ani inšpektor Colombo.
@sovka , presne som mala takú istú skúsenosť a pomohla mi to rozlúštiť jedna teta, ktorá piekla na svadby, vraj cesto nemôže byť dlho natlačené vo formičke, teda robievam tak, že pečiem rožky vždy iba vtedy, keď mám pripravené aj na iné pečenie, upečiem jedn plech, potom strčím do rúry niečo kysnuté a potom natlačím druhé cesto na rožky a upečiem, už sa mi daria :-)))
Fúkané rožky som jeávala hlavne na svadbách, raz ich kolegyňa priniesla do práce, boli výborné, ale tie orechy mi v ceste chýbajú, tie im dodávajú tú chuť.
vždy keď čítam recepty na fúkané rožky mám nutkanie ich upiecť, ale tak ako píše @sovka nešla som ich dostať z formičiek, snáď skúsim tieto sviatky, len neviem či sa formičky mastia alebo nie
mám ich veľmi rada od detstva