Frangipane tart s hruškami
Autor receptu: droetker
Komerčný recept
25 minút príprava |
35 minút na 170-190 °C |
Postup- Na prípravu cesta vyvaľkáme lístkové cesto (mrazené cesto predtým necháme rozmraziť). Cesto vložíme do vymastenej koláčovej formy (Ø 28 cm), orežeme okraje a na niekoľkých miestach prepichneme vidličkou.
- Na prípravu náplne nakrájame marcipán na malé kúsky. Elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme marcipán, vajcia, vanilkový cukor, rum, soľ a citrónovú kôru dohladka. Náplň rozotrieme na cesto. Hrušky olúpeme, rozpolíme a zbavíme jadier. Každú polovicu nakrojíme, aby vytvorila vejár, a rozdelíme na náplň. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
<br /><br />
Elektrická rúra: 190 °C<br />
Teplovzdušná rúra: 170 °C<br />
Plynová rúra: stupeň 3<br />
Doba pečenia: asi 35 minút
- Na potretie zahrejeme marhuľový džem a povrch ešte teplého koláča potrieme.
|