Frangipane tart s hruškami 
	        Autor receptu: droetker 	         
	        
	        Komerčný recept | 
				  	  
				  	25 minút príprava  | 
				  	  
				  	35 minút  na 170-190 °C  | 
 
 Postup- Na prípravu cesta vyvaľkáme lístkové cesto (mrazené cesto predtým necháme rozmraziť). Cesto vložíme do vymastenej koláčovej formy (Ø 28 cm), orežeme okraje a na niekoľkých miestach prepichneme vidličkou.
 - Na prípravu náplne nakrájame marcipán na malé kúsky. Elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme marcipán, vajcia, vanilkový cukor, rum, soľ a citrónovú kôru dohladka. Náplň rozotrieme na cesto. Hrušky olúpeme, rozpolíme a zbavíme jadier. Každú polovicu nakrojíme, aby vytvorila vejár, a rozdelíme na náplň. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
<br /><br />
Elektrická rúra:         		190 °C<br />
Teplovzdušná rúra:       		170 °C<br />
Plynová rúra:                        	stupeň 3<br />
Doba pečenia: asi 35 minút
 - Na potretie zahrejeme marhuľový džem a povrch ešte teplého koláča potrieme.
 
             
          
        
		  
		
		
          
         |