Frangipane tart s hruškami

Autor receptu: droetker

Komerčný recept

25 minút
príprava
35 minút
na 170-190 °C

Suroviny

Postup

  1. Na prípravu cesta vyvaľkáme lístkové cesto (mrazené cesto predtým necháme rozmraziť). Cesto vložíme do vymastenej koláčovej formy (Ø 28 cm), orežeme okraje a na niekoľkých miestach prepichneme vidličkou.
  2. Na prípravu náplne nakrájame marcipán na malé kúsky. Elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme marcipán, vajcia, vanilkový cukor, rum, soľ a citrónovú kôru dohladka. Náplň rozotrieme na cesto. Hrušky olúpeme, rozpolíme a zbavíme jadier. Každú polovicu nakrojíme, aby vytvorila vejár, a rozdelíme na náplň. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. <br /><br /> Elektrická rúra: 190 °C<br /> Teplovzdušná rúra: 170 °C<br /> Plynová rúra: stupeň 3<br /> Doba pečenia: asi 35 minút
  3. Na potretie zahrejeme marhuľový džem a povrch ešte teplého koláča potrieme.