Francúzska torta
Autor receptu: redakcia
20 minút príprava |
35-40 minút na 180 °C |
Postup- Rúru predhrejeme na 170 stupňov Celzia. Tortovú formu dobre vymastíme a vysypeme ju cukrom. Nabok si odložíme 3 PL cukru. V hrnčeku pomaly rozpustíme čokoládu, maslo a zvyšok cukru. Zložíme z ohňa, pridáme vanilku a necháme všetko trochu vychladnúť.
- Do čokoládovej zmesi zašľaháme postupne žĺtky. Potom primiešame múku. Našľaháme 5 bielkov, počas šľahanie pridáme soľ, 3 PL cukru a šľaháme, až kým sú bielky tuhé. Tretinu bielkov zašľaháme do čokoládovej zmesi a potom opatrne zapracujeme ich zvyšok.
- Všetko nalejeme do formy a natriasame ňou, aby sa uvoľnili bubliny v ceste. Tortu pečieme 35 – 45 minút, potom ju vychladíme. Servírujeme pocukrovanú, so šľahačkou alebo preliatu likérom.
|