Farfalle so slaninou a sušenými paradajkami fotorecept

afataga - fotkaafataga, 5. januára 2017
Farfalle so slaninou a sušenými paradajkami (fotorecept)
Foto: afataga

Takéto krásne farfalle som nedávno dostala od výbornej kamarátky, tak dnes prišli na rad. Kamarátka ma veľkú starosť o svojho veľmi blízkeho a milovaného Zobraziť celý popisTakéto krásne farfalle som nedávno dostala od výbornej kamarátky, tak dnes prišli na rad. Kamarátka ma veľkú starosť o svojho veľmi blízkeho a milovaného člena rodiny, tak dúfam, že ju týmto rcp. aspoň trošičku poteším.

2-3
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
100 g
1 PL
5 ks
2 ks
podľa chuti
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Takéto krásne cestoviny som dostala:

    Farfalle so slaninou a sušenými paradajkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cestoviny som dala variť do osolenej vody. Do woku som dala olej zo sušených paradajok a opražila som na ňom pokrájanú slaninu do chrumkava. Sporák z toho nebol nadšený :-)

    Farfalle so slaninou a sušenými paradajkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Wok som dala vedľa, pridala 2 PL vody z cestovín, vratila na platničku a pridala som nakrájané sušené paradajky, chilli a štipku korenia.

    Farfalle so slaninou a sušenými paradajkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do woku som dala uvarené cestoviny, vňať a štipku soli.

    Farfalle so slaninou a sušenými paradajkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Premiešala som, dala na taniere a ja som si ešte dala trochu olivového oleja.

  6. 6

    Trochu nám nasnežilo :-), sneh zo stromov už odfúkla víchrica.

    Farfalle so slaninou a sušenými paradajkami (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

haji
Krásné těstoviny, takové jsem ještě neviděla.Nádherné úvodní foto /představivost mi jede na plný plyn/ evokuje mi barevné ufo. Nabaží se oči, jazyk i bříško - tvým receptem, milá Afi! Hezký večer!
dormella
Pekne, jednoduche a urcite vyborne. Testoviny od kamaradky jsou i v Italii jednicka co se tyce kvality. Doufam, ze se vse v dobre obrati a bude lepe.
natascha1
Krásne prezentovaný recept. Cestoviny vyzerajú fantasticky. Všetky použité suroviny spolu pekne hrajú, nie je ich veľa a to sa mi páči, že to nie je zbytočne prekombinované. Určite vyskúšam.
mijaita
Jak chutnají? Jsou dobre ty testoviny? Vyborne vymyslene, nejlepsi kombinace k nim, si myslim. Uvarim z pentlí, ovšem bílých. Dostala jsem chuť! Dík!


jack
Jééj,aké krásne cestovinky.Hneď by som ochutnala.Vyzerajú veľmi lákavo,normálne počujem ako hovoria"zjedz ma,zjedz ma,sme tu len pre teba".*****.
klukodvody
Moc pěkné a uložené, ohvězdičkované. Zítra to hned udělám, parádní jídlo na pátek. Díky za bezva rychlý recept a srdečně zdravíme.
kakao
Tak už aj ja mám ohviezdičkované, horko-ťažko som dal jednu jedinú - pol hviezdičky za sneh a pol za nespokojný sporák MORA, aby som ho rozveselil. Jedlo je, žiaľ, za nulu.
afataga
@denyany dakujem
@haji zasa si sa ma pobavila, ako vzdy :-)
@dormella dakujem, prosim ta, ako dlho ich varis? si mila, snad mas pravdu
@natascha1 dakujem, potesim sa, ak vyskusas
@mijaita oni maju chut aj samotne, ale dost nevyraznu, neviem ju opisat, dakujem za hviezdicky, take pekne jarne zelene
@jack :-), dakujem, ved aj nam to hovorili
@klukodvody dakujem, dufam, ze chutilo
@stanci11 dakujem, dufam, ze statnice si zmakla lavou zadnou
@terinka55 dakujem a to este trochu pripadlo dnes, brrr, ja to nemam rada
tiginko
tie cestoviny vyzerajú veľmi luxusne. Viem si ich predstaviť aj jemne zasnežené parmezánom, ja sneh rada :-)
afataga
@Tiginko (6.1.2017 16:31)

dakujem, skusala som na tanieri na kusku aj parmazan, ale nebolo to no, mi to pokazilo chut, bez syra nam to chutilo viac. A nedolam si na lyzovacke tie cintlave zabacie nozicky a v ziadnom pripade nechod k zabozrutom :-)
siisa
Woow, tie sú parádne a ešte aj s mojimi obľúbenými sušenými paradajkami. Cestoviny a sušené paradajky to ide úžasne k sebe a slaninka tomu absolútne neublíži !
1x haji
kecemis
Krasne farebne vrtulky. Urcite dlho nevydrzia ani v nasej domacnosti, I ked nemam tak pekne zafarbene. A slanina k tomu, to bude ten moja mala spunticka sa zalizovat az za usami. Zboznuje cestoviny a hlavne slaninu. A za urcitych dobrakov ti asi doplnim tie hviezdicky, kedze asi ma sneznu slepotu.
2x haji a junior
janger
@afataga , mne by toto velmi chutilo, len teda trosku menej papriciek ;-). Krasna, "chobotnickova" (tu ciernu farbu myslim) cestovina. Zavidim ti trosku tu krasnu prirodu v tvojom blizkom okoli. Taky pokoj....Kamaratke prajem vela sily.
2010
Pekny recept 5*,
len ten sneh sa mi tam nehodi skor tak ako u nas,
Happy New Year



1x 2010
afataga
@siisa dakujem
@kecemis dakujem, sputnicka mam si prelozit ako vnucka? Ma to nieco spolocne so Sputnikom?
@janger dakujem aj za kamaratku, ja mam tu prirodu radsej zelenu
@yogicek :-)))
@2010 vdaka, ten sneh sa nehodi ani mne a k tomu este aj nocnych -20°, vymenis? aj tebe HNY
@kika1212 dakujem, mne by sneh nechybal cely rok
patroveckypitrs
Takéto cestoviny by som aj ja mohol papať. Akurát by som si tam dal trošku cesnaku, ja som s cesnakom veľký kamarát. 5*.
kecemis
@Afataga Spuntik je spravne a spravne je aj moja vnucka, zial nemam mekcene. Tak prosim citaj makcen s, alebo s s mekcenom, teraz neviem. Viem ze po tych tazkych hodinach lekcii, co som u teba dostal z rodneho jazyka, som pouzil cechizmus (myslim, ze sa to tak volalo). Odvodenina slova spunt-stopel. Zial stareho psa novym kuskom nenaucis.
Takto vyzeraju Niagara Falls (Vodopady) pri 30 stupnovych mrazoch. Nedavno som sa of tial vratil. Tem lad vznika z rozprasenej vody a ma hrubku asi 30 m.
Mimochodom, aby som nezabudol, vyskusal som pastu. Nemal som sice tak krasne vrtulky, ale bolo to vyborne a rychlo spravene. Dakujem Ti, urcite budem castejsie sa vytacat na tvojom recepte.


haji
@Kecemis (9.1.2017 06:29)
Mně se "špuntička" líbí, až jsem se zatetelila blahem nad tak krásným výrazem! Čechismus. No, dobře. To jsi ještě neslyšel mluvit mě. Ví o tom své @Havino i @Siisa , ty mě slyšely naživo. haha Foto je kouzelné, tiše závidím. Přeji krásný den a zdravím i špuntičku z daleké jihovýchodní Moravy!
afataga
@Patroveckypitrs (8.1.2017 15:48)

aj my mame radi cesnak, ale sem sa mi nehodil, treba asi skusit obe varianty a potom sa rozhodnut
afataga
@Kecemis (9.1.2017 06:29)

aha takze špuntík ako štuplík :-), no vidim, ze este zopar lekcii nas caka :-), ja som videla uz aj foto uplne zamrznutych Niagarov, no ked sedim v teple, da sa pozriet, ale isto by som tam v takej zime neliezla, staci, ze sme mali minulu noc -25, brrr a s vyskusanim rcp si ma potesil :-)
katka78
Recept presne podľa môjho gusta, cestoviny mám najradšej takto jednoducho, nič zbytočne komplikované. Takéto mašličky sme si priniesli z Ríma, boli farbené sépiou a boli trochu cítiť rybami. Ja ryby veľmi nemusím, preto ich hneď ucítim :-) Kúpili sme aj celé čierne farfalle a tie boli teda už výrazne "rybacie", aj som ich spotrebovala väčšinou s krevetami. Neviem, či aj tvoje sú sépiové, už som podobné videla aj z čiernej ryže, alebo fazule, však dnes robia také všakovaké zaujímavé. Pekný recept a foto tiež, to klasicky u teba.
zuzanka1367
Prilákala ma fotka, ako obyčajne, to Ty vieš :) cestoviny vyzerajú veľmi pekne, také som u nás ešte nevidela, no niekedy som rada, že u nás kúpiť niečo iné ako makaróny :) Pekne si navarila, lákavo, jednoducho, chutne...
afataga
@Katka78 (10.1.2017 13:18)

davno som ta tu nevidela, dakujem, no oni mali trochu chut aj same, ale mne neprisla rybacia, ryby ani ja moc nemusim, ale potvory mam rada, raz som tiez kupila uplne cierne cestoviny, tak ku nim sepie, kdesi tu mam rcp
afataga
@Zuzanka1367 (11.1.2017 16:58)

ved aj ty si tu davno nebola, dakujem, ani ja som ich u nas nevidela, ta kamoska, co mi ich dala nebyva na Slovensku, ale mozno niekde sa schovavaju predo mnou :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia