Falošný marhuľový lekvár (fotorecept)

Autor receptu: mariaklara

Falošný preto, že má farbu podobnú, ako marhuľový, robím ho presne ako marhuľový, používam všade tam, kde aj marhuľový, len jedno nieje ako pri marhuľovom lekváre, totiž marhuľový mi vždy vytečie z buchiet a tento drží, ako remeň, nevytečie.

120 minút
príprava
15 - 20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Najskôr musíme pozbierať slivky.
  2. Potom umyjeme a zbavíme kvôstok. Pomelieme na mäsovom mlynčeku.
  3. Odmeriavame odmerkou, aby sme vedeli, koľko cukru máme prisypať. Tak teda, na 1 l pomletej kaše dáme 700g kryštál. cukru.
  4. Občas premiešame, aby cukor rozpustil.
  5. Varíme na dvoch kastróloch, v jednom si predhrievame v druhom varíme a to do vtedy, kým sa nám v strede nerobí cestička.
  6. Potom nalievame do malých pohárikov, zatvoríme viečkom a odložíme do suchého dunctu - do deky.
  7. No čo poviete, je na nerozoznanie od marhuľového.