Falošný krémeš

michaelamaria - bez fotkymichaelamaria, 29. júla 2011

Pri návšteve mojej tety Alenky som bola ponúknutá týmto koláčikom a veľmi mi zachutil. Tak som si od nej vypýtala recept a hneď na Zobraziť celý popisPri návšteve mojej tety Alenky som bola ponúknutá týmto koláčikom a veľmi mi zachutil. Tak som si od nej vypýtala recept a hneď na druhý deň som si kúpila potrebné suroviny a spravila som ho. Mojim bratom sa veľmi zaľúbil a zjedli ho na posedenie. Od vtedy ubehol rok a pol a ja som ho od tedy piekla mnoho krát a nie len pre mojich bratov ale aj pre návštevy. Každý si ho chváli. A ja ďakujem mojej tete že mi tento skvelí recept dala.

20
porcií
15 minút
príprava
15-20 minút
na 180-200 °C

Suroviny

1 bal. 400 g - z obchodu
2 bal. á 250 g
1 bal. 20 g
2 bal. á 40 g
 250 g
 1/2 l
5 ks celé




Postup

  1. 1

    Cesto rozvaľkáme na jeden plát, ktorý je väčší ako plech. Plech vymastíme aj po okrajoch vysypeme múkou a vložíme doň cesto, ktoré uhladíme a pritlačíme na okrajoch.

  2. 2

    Plnka: Vajíčka rozdelíme. Bielka osolíme šťipkou soli a dáme do chladničky. Ostatné suroviny zmiešame spolu. UPOZORNENIE pudingy nevaríme ale zmiešame ich v práškovej forme. Vznikne riedka hmota ktorú vylejeme na cesto do plechu. Dáme piecť.

  3. 3

    Bielka vyšlaháme s dvoma lyžicami cukru ( práškový alebo kryštálový ) na sneh, ktorým natrieme koláč 5 minút pred upečením.

Diskusia k receptu

3sandra3
mňam,,to vyskúšam, určite sa to našim bude páčiť, je tam tvaroh
evanaaa
Tvarohový krémeš, ten je veru dobrý. Ale pod lístkové cesto sa plech nevymazáva a nevysypáva múkou, stačí opláchnuť studenou vodou alebo dať papier na pečenie. Aspoň ho nezašpiníš, ja som tak včera piekla závin z líst. cesta.
michaelamaria
3sandra3 - áno je tam aj tvaroh mäkký, pák krát som dala aj mäkký hrudkový a vtedy sa mi viac zdvihol

evanaaa - skúšala som aj s papierom na pečenie ale nedržal mi na bokoch plechu tak som si povedala že ho vymastím a vysypem múkou
marienka44
@Michaelamaria ,poznam v inej verzii,cesto je miesene kakaove a nan sa vyleje rozmixovany tvaroh 500 g s cukrom, olejom!!!, puding. praskom, ale len s jednym a vajicka -viac zltkov ako cele bielky. Robievam pre mojho vnuka, ktory ho oblubuje najma vychladeny. :-)
tothka
Tento koláčik je veľmi dobrý, ja ho zvyknem robiť už roky. Plech pod lístkové cesto skutočne netreba vymazávať a sypať múkou, lístkové cesto je dostatočne mastné, takže sa neprilepí, zvyknem doň pridávať hrozienka, prípadne iné drobné ovocie- ríbezle, čučoriedky. Jednoducho nám všetkým veľmi chutí.
zdezda
Ako píšeš. falošný je, ale aj chutný je:-)





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia