Foto: michaelamaria
Pri návšteve mojej tety Alenky som bola ponúknutá týmto koláčikom a veľmi mi zachutil. Tak som si od nej vypýtala recept a hneď na Zobraziť celý popisPri návšteve mojej tety Alenky som bola ponúknutá týmto koláčikom a veľmi mi zachutil. Tak som si od nej vypýtala recept a hneď na druhý deň som si kúpila potrebné suroviny a spravila som ho. Mojim bratom sa veľmi zaľúbil a zjedli ho na posedenie. Od vtedy ubehol rok a pol a ja som ho od tedy piekla mnoho krát a nie len pre mojich bratov ale aj pre návštevy. Každý si ho chváli. A ja ďakujem mojej tete že mi tento skvelí recept dala.
porcií
príprava
na 180-200 °C
Postup
-
1
Cesto rozvaľkáme na jeden plát, ktorý je väčší ako plech. Plech vymastíme aj po okrajoch vysypeme múkou a vložíme doň cesto, ktoré uhladíme a pritlačíme na okrajoch.
- 2
Plnka: Vajíčka rozdelíme. Bielka osolíme šťipkou soli a dáme do chladničky. Ostatné suroviny zmiešame spolu. UPOZORNENIE pudingy nevaríme ale zmiešame ich v práškovej forme. Vznikne riedka hmota ktorú vylejeme na cesto do plechu. Dáme piecť.
- 3
Bielka vyšlaháme s dvoma lyžicami cukru ( práškový alebo kryštálový ) na sneh, ktorým natrieme koláč 5 minút pred upečením.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
evanaaa - skúšala som aj s papierom na pečenie ale nedržal mi na bokoch plechu tak som si povedala že ho vymastím a vysypem múkou