Falošný krémeš
Autor receptu: michaelamaria
Pri návšteve mojej tety Alenky som bola ponúknutá týmto koláčikom a veľmi mi zachutil.
Tak som si od nej vypýtala recept a hneď na druhý deň som si kúpila potrebné suroviny
a spravila som ho. Mojim bratom sa veľmi zaľúbil a zjedli ho na posedenie. Od vtedy
ubehol
rok a pol a ja som ho od tedy piekla mnoho krát a nie len pre mojich bratov ale aj pre
návštevy. Každý si ho chváli. A ja ďakujem mojej tete že mi tento skvelí recept dala.
20 porcií |
15 minút príprava |
15-20 minút na 180-200 °C |
Postup
- Cesto rozvaľkáme na jeden plát, ktorý je väčší ako plech. Plech vymastíme aj po okrajoch vysypeme múkou a vložíme doň cesto, ktoré uhladíme a pritlačíme na okrajoch.
- Plnka: Vajíčka rozdelíme. Bielka osolíme šťipkou soli a dáme do chladničky. Ostatné suroviny zmiešame spolu. UPOZORNENIE pudingy nevaríme ale zmiešame ich v práškovej forme. Vznikne riedka hmota ktorú vylejeme na cesto do plechu. Dáme piecť.
- Bielka vyšlaháme s dvoma lyžicami cukru ( práškový alebo kryštálový ) na sneh, ktorým natrieme koláč 5 minút pred upečením.