Falošný krémeš

Autor receptu: michaelamaria

Pri návšteve mojej tety Alenky som bola ponúknutá týmto koláčikom a veľmi mi zachutil. Tak som si od nej vypýtala recept a hneď na druhý deň som si kúpila potrebné suroviny a spravila som ho. Mojim bratom sa veľmi zaľúbil a zjedli ho na posedenie. Od vtedy ubehol rok a pol a ja som ho od tedy piekla mnoho krát a nie len pre mojich bratov ale aj pre návštevy. Každý si ho chváli. A ja ďakujem mojej tete že mi tento skvelí recept dala.

20
porcií
15 minút
príprava
15-20 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto rozvaľkáme na jeden plát, ktorý je väčší ako plech. Plech vymastíme aj po okrajoch vysypeme múkou a vložíme doň cesto, ktoré uhladíme a pritlačíme na okrajoch.
  2. Plnka: Vajíčka rozdelíme. Bielka osolíme šťipkou soli a dáme do chladničky. Ostatné suroviny zmiešame spolu. UPOZORNENIE pudingy nevaríme ale zmiešame ich v práškovej forme. Vznikne riedka hmota ktorú vylejeme na cesto do plechu. Dáme piecť.
  3. Bielka vyšlaháme s dvoma lyžicami cukru ( práškový alebo kryštálový ) na sneh, ktorým natrieme koláč 5 minút pred upečením.