Falošné tiramisu fotorecept

ketty3811 - fotkaketty3811, 15. júna 2010
Falošné tiramisu (fotorecept)
Foto: ketty3811

Cez víkend som bola na návšteve u mamky a tam som ochutnala túto pochúťku.Hneď som ju vyskúšala urobiť aj doma a mala úspech.

Suroviny

2 balenia
2 dcl
3 PL
2 ks
2 ks
3 ks
3 PL




Postup

  1. 1

    Uvaríme čiernu kávu,necháme vychladiť,scedíme a pridáme rum.(počula som,že niekto pridáva Amareto).Nátierkové maslo,šlahačku,vanilkový cukor a cukor vyšľaháme do hladkého krému.

    Falošné tiramisu (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Piškóty namáčame do kávy s rumom a ukladáme do vhodnej formy.Potrieme vrstvou krému.

    Falošné tiramisu (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom dáme ďalšiu vrstvu piškót a krému.(Pokračujeme,pokiaľ máme suroviny).

    Falošné tiramisu (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Posledná vrstva musí byť krém.Vrch posypeme kakaom a necháme stuhnúť aspoň 2 hodiny,najlepšie celú noc.

    Falošné tiramisu (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

zdezda
:-) poznám, ľúbim, veľmi pekne nafotené, ja to stále nedokážem sama, som trdlo :-)
evusik
poznám a chválim nielen pekný fotopostup ale aj recept samotný, je to taká šikovná, osviežujúca rýchlovka na leto a čo je hlavné dá sá obmieňať podľa surovín ktoré mám práve doma v chladničke.
tinca
@ketty skús s tým amaretom /často býva v akcii v Lidli, už ani ja nemám/, je to s ním veľmi chutné.:-)
sovka62
Takto robí aj naša dcéra, ale tvrdí, že to nátierkové maslo musí byť Milsy z Bánoviec nad Bebravou. Skúšala iné a zistila, že toto je najlepšie.
ketty3811
Za tiramisu len tak fuklo,cez víkend urobím asi znova a vyskúšam to s Amaretom.A ďakujem za pozitívne ohlasy.:-)
zlatusa
jujky....chutnučké,,,koláčiky ľúbim..a tiramisu obzvlášť,,mne chutí s tým rumom najviac...amareto by som Ketty nedávala
elisticka
@ketty ja davam tiež len tu banovecku neochutenu pomazanku a skusim vyskusat aj tvoj receptík...pekne nafotene:-))
matilda256
Konečne recept do ktorého nejdú surové žĺtka.Tie nesmiem.Takže idem vyskúšať.
astheart
Zkuste krém z jedné ušlehané šlehačky a dvou zakysaných smetan ( do smetany ušlehané s vanilkovým cukrem zamíchat 2 kelímky kysané smetany; víc cukru nedávám, protože prokládám kompotovaným ovocem a stačí to).
používateľ nemá avatar
ami
ami
robila som podobny - tiez tam slo natierkove maslo a slahacka, dala som aj dva zltky s cukrom slahane nad parou - ale mne to tak nechutilo. neviem, nabuduce spravim z normalneho mascarpone a piskoty skusim namacat, lebo ked som polievala tak tam tu kavu necitim skoro vobec, jedine co citim je chut natierkoveho masla. 100 ludi, 100 chuti. tym nechcem znevazovat tento recept, iba pisem svoj nazor. urcite niekomu takto bude chutit viac, no ja skusim nabuduce klasiku.
jaja433
Dobry,jednoduchy recept.Paci sa mi,ja som dala amaretto a mala to vybornu chut...