Egrešové metamorfózy - a čo so šupkami? fotorecept

arachnea - bez fotkyarachnea, 19. júla 2019 21:42
Ďalšie recepty »
Egrešové metamorfózy - a čo so šupkami? (fotorecept)Foto: arachnea

V minulom recepte Egrešových metamorfóz som Vám opisovala, ako som robila egrešový rôsol. Niektorí si recept upravili a neodšťavovali, ale po uvarení pasírovali, niektorí rovno namietali, že je škoda vyhodiť šupky. To je pravda, ani ja som šupky nevyhodila, ale... no veď pozrite sami :-)

10
porcií
60 min
príprava
15 min
tepelná úprava

Suroviny

2 kg
1 kg
2 l
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Naoberáme si egreše, dávame si pozor... pichajú.

    Egrešové metamorfózy - a čo so šupkami? (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na mlynčeku odšťavíme... teraz nás nezaujíma šťava, ale ten zvyšok - šupky. Zo šťavy sme si minule robili egrešový rôsol.

    Egrešové metamorfózy - a čo so šupkami? (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Šupky dáme do väčšej nádoby a zalejeme vodou. Necháme stáť do druhého dňa.

    Egrešové metamorfózy - a čo so šupkami? (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Precedíme, najskôr cez väčšie sito, potom cez jemné, aby nám ostala krásna číra tekutina.

    Egrešové metamorfózy - a čo so šupkami? (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme cukor, podľa potreby. Na sirup som potrebovala celé kilo cukru.

    Egrešové metamorfózy - a čo so šupkami? (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Uvaríme, nalejeme do fliaš a po vychladnutí dáme do chladničky. Ja som nesterilizovala, cez víkend som mala vnúčatá, vedela som, že sa sirup vypije.

    Egrešové metamorfózy - a čo so šupkami? (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Deťom veľmi chutil. Robili si long drinky do zaváracích 7 decových pohárov. Výborné boli s mrazenými jahodami a nakrájanými citrónmi.

    Egrešové metamorfózy - a čo so šupkami? (fotorecept) - obrázok 7
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist