Foto: kajusiqq
Tento koláčik je vhodný najmä na leto, no moja mamka ho zvykla robiť na každé sviatky a tak je úžasný, nie je zložitý, no Zobraziť celý popisTento koláčik je vhodný najmä na leto, no moja mamka ho zvykla robiť na každé sviatky a tak je úžasný, nie je zložitý, no je náročný na čas:)........ale to nevadí, verte stojí to zato:)
príprava
na 180 °C
Suroviny
Piškóta: | |
5 ks |
|
5 lyžíc |
|
5 lyžíc |
|
trocha |
|
|
|
Plnka: | |
400 ml |
|
1/2 l |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 balíček (20g) |
|
Postup
-
1
Do mlieka si dáme na 2 hodiny pred prípravou napučať jedlé žele:)....do 200ml alebo môžme dať naraz do 400ml alebo potom najskôr prehriať 200 ml a zamiešať napučanu želatinu:)
-
2
Piškota: Bielka oddelíme od žltkov vyšľaháme sneh pridáme 5 lyžíc cukru,múky stále miešame mixérom pridáme žltka a prášok do pečiva.Všetko veľmi dobre premiešame
-
3
Prichystáme si plech(papier na pečenie) vylejeme cesto a dáme piecť 180 stupňov na cca 20 min.
-
4
Upečené cesto prenesieme na navlhčenú utierku a ešte teplé poriadne zrolujeme:)necháme postáť:)
-
5
Jedlú želatínu(tú ktorú sme si nechali napučať 2 hodiny)privedieme do varu ale nevaríme...nesmie vrieť!...necháme vychladnúť.
-
6
Cesto natrieme džemom a zrolujeme:)
-
7
Kompotove ovocie si nakrájame
-
8
Misu si vystelieme potravinarskou foliou poriadne a necháme si trocha vonku aby sme si mohli prikryť po dokončení:)
-
9
Z rolády krájame tenke kúsky a ukladáme do misy najprv dole
-
10
Potom po bokoch:)
-
11
Rastlinnú šľahačku si vyšľaháme do tuha a pridáme nakrájane ovocie.
-
12
Do šľahačky pridáme aj vychladnutú jedlú želatínu a zľahka miešame:)
-
13
Šľahačkovou zmesou naplníme misu(hádžeme ako omietku......ja som to zobrala až príliš vážne a kuchyna nevyzerala najlepšie:D...ale nevadi mamka to prežila) naplníme celú misu
-
14
Na šľahačku naukladáme znova roládu.
-
15
Zabalíme a necháme cez noc vychladnúť:) Ráno vyklopíme a odstraníme potravinársku fóliu.
-
16
A keďže som bola pyšná na to že sa mi tak vydaril jedna fotka so mnou:)
-
17
Pridávam fotku jedného mini džuda:))
u nás sa tomuto hovorí ovocná bomba a je to taká dobrá, rýchla mlska .... krásne sa ti vydarila :-)
nuž..
iste uhádnete:čumím na kajuškinu maškrtu pri nete..!!dones kúsok!kávičku mám-na sladké to džudo počkám..?.)
skromná som:stačí aj kúsok rolády..
booožeee
tieto varecháčske parády...!!!!
mňam
Len mi nejde do hlavy tá tvoja fotografia. Vypekáš, ochutnávaš ješ a si štíhla ako laň. To sa mne veru nedarí.
V tejto "bombovej" forme s roladkami urobili dieru do sveta pred niekolkymi rokmi a nechybali na ziadnej poriadnej party.
Inac mamka musi mat z teba radost a vobec jej zrejme nevadi obcas "bordel v kuchyni".
Bud si ista, ze radsej takto ako nevediet sa riadne postavit ku sporaku.
Vies ako sa davno hovorilo: " no, ked uz vies varit - uz sa mozes aj vydat", hehe.
Pre zaujimavost a napaditost sikovnych varechacok je tu niekolko obrazkov:
www.google.ca/search?q=charlotte+cake&hl=en&c...