Džudo fotorecept

kajusiqq - fotkakajusiqq, 15. decembra 2012
Džudo (fotorecept)
Foto: kajusiqq

Tento koláčik je vhodný najmä na leto, no moja mamka ho zvykla robiť na každé sviatky a tak je úžasný, nie je zložitý, no je náročný na čas:)........ale to nevadí, verte stojí to zato:)

40+noc minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

Piškóta:
5 ks
5 lyžíc
5 lyžíc
trocha
Plnka:
400 ml
1/2 l
podľa chuti
podľa chuti
1 balíček (20g)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do mlieka si dáme na 2 hodiny pred prípravou napučať jedlé žele:)....do 200ml alebo môžme dať naraz do 400ml alebo potom najskôr prehriať 200 ml a zamiešať napučanu želatinu:)

    Džudo (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Piškota: Bielka oddelíme od žltkov vyšľaháme sneh pridáme 5 lyžíc cukru,múky stále miešame mixérom pridáme žltka a prášok do pečiva.Všetko veľmi dobre premiešame

    Džudo (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Prichystáme si plech(papier na pečenie) vylejeme cesto a dáme piecť 180 stupňov na cca 20 min.

    Džudo (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Upečené cesto prenesieme na navlhčenú utierku a ešte teplé poriadne zrolujeme:)necháme postáť:)

    Džudo (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Jedlú želatínu(tú ktorú sme si nechali napučať 2 hodiny)privedieme do varu ale nevaríme...nesmie vrieť!...necháme vychladnúť.

    Džudo (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cesto natrieme džemom a zrolujeme:)

    Džudo (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Kompotove ovocie si nakrájame

    Džudo (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Misu si vystelieme potravinarskou foliou poriadne a necháme si trocha vonku aby sme si mohli prikryť po dokončení:)

    Džudo (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Z rolády krájame tenke kúsky a ukladáme do misy najprv dole

    Džudo (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Potom po bokoch:)

    Džudo (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Rastlinnú šľahačku si vyšľaháme do tuha a pridáme nakrájane ovocie.

    Džudo (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Do šľahačky pridáme aj vychladnutú jedlú želatínu a zľahka miešame:)

    Džudo (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Šľahačkovou zmesou naplníme misu(hádžeme ako omietku......ja som to zobrala až príliš vážne a kuchyna nevyzerala najlepšie:D...ale nevadi mamka to prežila) naplníme celú misu

    Džudo (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Na šľahačku naukladáme znova roládu.

    Džudo (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Zabalíme a necháme cez noc vychladnúť:) Ráno vyklopíme a odstraníme potravinársku fóliu.

    Džudo (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    A keďže som bola pyšná na to že sa mi tak vydaril jedna fotka so mnou:)

    Džudo (fotorecept) - obrázok 16
  17. 17

    Pridávam fotku jedného mini džuda:))

    Džudo (fotorecept) - obrázok 17

Diskusia k receptu

evusik
a veď aj máš byť na čo pyšná... krásna, mladá, šikovná :-)
u nás sa tomuto hovorí ovocná bomba a je to taká dobrá, rýchla mlska .... krásne sa ti vydarila :-)
babina1
si šikovná , koláčik vyzerá výborne, gramatické chyby v pracovnom postupe nehľadám
danielas
..aj ja ťa chválim. ešte okrem šikovnosti aj pracovitá. To je dobrá kombinácia. Maminka robievala niečo veľmi podobné v mojom rannom detstve-a to je poriadny kus dozadu :-) , ja si tento tvoj rp. odložím
medulienka122
Tento recept som videla v jednej staršej kuchárskej knihe, vždy som naňho čumela, ale zdal sa mi komplikovaný s tým pečením rolády, potom skladaním atď., ale ty si tu dala postup úplne zrozumiteľne, krásne foto, takže si mi dodala odvahu, super, 1 ***!
mataliptak
ja odpadnem to je krásne ... nezvýšilo sa ti aby som došla na kúsok :-D ukladám a určite raz urobím ...
radost
kde si?kričí z kuchyne muž...
nuž..
iste uhádnete:čumím na kajuškinu maškrtu pri nete..!!dones kúsok!kávičku mám-na sladké to džudo počkám..?.)
skromná som:stačí aj kúsok rolády..
booožeee
tieto varecháčske parády...!!!!
mňam
sovka62
Poznám roky, kedysi som ju robievala často, takže som mala prax. Aj tvoja vyzerá ako keby si ju robievala roky, dokonalá.
Len mi nejde do hlavy tá tvoja fotografia. Vypekáš, ochutnávaš ješ a si štíhla ako laň. To sa mne veru nedarí.
jerica
@kajusiqq , pri každom tvojom recepte máš môj obdiv , klobúk dolu , v tvojom veku som bola na telefóne s mamou , plno otázok čo a ako sa varí , ty to zvládaš "ľavou zadnou" si jednoducho šikulka :-)
aroooo
máš ju krásnu, škoda, že si tú poslednú fotku nespravila pred uprataním kuchyne, ako píšeš, no čo už, keď to musí aj oddychovať v chlade, ukladám
kajusiqq
Ďakujem vam všetkým....:))).....hmm a aroooo:Dved kuchyna je upratana:D
aroooo
nechápeš, píšeš, že tú šľahačku dávať ako maltu a že asi nie vždy si trafila na to správne miesto, zrejme nerozumieš srande.
honestka
tieto typy kolacikov su velmi zname pod nazvom "Charlotte cake" a robia sa v roznych prevedeniach a s roznymi naplnami.
V tejto "bombovej" forme s roladkami urobili dieru do sveta pred niekolkymi rokmi a nechybali na ziadnej poriadnej party.

Inac mamka musi mat z teba radost a vobec jej zrejme nevadi obcas "bordel v kuchyni".
Bud si ista, ze radsej takto ako nevediet sa riadne postavit ku sporaku.
Vies ako sa davno hovorilo: " no, ked uz vies varit - uz sa mozes aj vydat", hehe.
Pre zaujimavost a napaditost sikovnych varechacok je tu niekolko obrazkov:
 www.google.ca/search?q=charlotte+cake&hl=en&c...



denyany
úžasné, mama je na teba iste pyšná. si šikulka

Zaujímavé video z archívu TV Varecha