Džudo (fotorecept)

Autor receptu: kajusiqq

Tento koláčik je vhodný najmä na leto, no moja mamka ho zvykla robiť na každé sviatky a tak je úžasný, nie je zložitý, no je náročný na čas:)........ale to nevadí, verte stojí to zato:)

40+noc minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Do mlieka si dáme na 2 hodiny pred prípravou napučať jedlé žele:)....do 200ml alebo môžme dať naraz do 400ml alebo potom najskôr prehriať 200 ml a zamiešať napučanu želatinu:)
  2. Piškota: Bielka oddelíme od žltkov vyšľaháme sneh pridáme 5 lyžíc cukru,múky stále miešame mixérom pridáme žltka a prášok do pečiva.Všetko veľmi dobre premiešame
  3. Prichystáme si plech(papier na pečenie) vylejeme cesto a dáme piecť 180 stupňov na cca 20 min.
  4. Upečené cesto prenesieme na navlhčenú utierku a ešte teplé poriadne zrolujeme:)necháme postáť:)
  5. Jedlú želatínu(tú ktorú sme si nechali napučať 2 hodiny)privedieme do varu ale nevaríme...nesmie vrieť!...necháme vychladnúť.
  6. Cesto natrieme džemom a zrolujeme:)
  7. Kompotove ovocie si nakrájame
  8. Misu si vystelieme potravinarskou foliou poriadne a necháme si trocha vonku aby sme si mohli prikryť po dokončení:)
  9. Z rolády krájame tenke kúsky a ukladáme do misy najprv dole
  10. Potom po bokoch:)
  11. Rastlinnú šľahačku si vyšľaháme do tuha a pridáme nakrájane ovocie.
  12. Do šľahačky pridáme aj vychladnutú jedlú želatínu a zľahka miešame:)
  13. Šľahačkovou zmesou naplníme misu(hádžeme ako omietku......ja som to zobrala až príliš vážne a kuchyna nevyzerala najlepšie:D...ale nevadi mamka to prežila) naplníme celú misu
  14. Na šľahačku naukladáme znova roládu.
  15. Zabalíme a necháme cez noc vychladnúť:) Ráno vyklopíme a odstraníme potravinársku fóliu.
  16. A keďže som bola pyšná na to že sa mi tak vydaril jedna fotka so mnou:)
  17. Pridávam fotku jedného mini džuda:))