Džudo (fotorecept)
Autor receptu: kajusiqq
Tento koláčik je vhodný najmä na leto, no moja mamka ho zvykla robiť na každé sviatky a
tak je úžasný, nie je zložitý, no je náročný na čas:)........ale to nevadí, verte stojí to zato:)
40+noc minút príprava |
20-25 minút na 180 °C |
Postup
- Do mlieka si dáme na 2 hodiny pred prípravou napučať jedlé žele:)....do 200ml alebo môžme dať naraz do 400ml alebo potom najskôr prehriať 200 ml a zamiešať napučanu želatinu:)
- Piškota:
Bielka oddelíme od žltkov vyšľaháme sneh pridáme 5 lyžíc cukru,múky stále miešame mixérom pridáme žltka a prášok do pečiva.Všetko veľmi dobre premiešame
- Prichystáme si plech(papier na pečenie) vylejeme cesto a dáme piecť 180 stupňov na cca 20 min.
- Upečené cesto prenesieme na navlhčenú utierku a ešte teplé poriadne zrolujeme:)necháme postáť:)
- Jedlú želatínu(tú ktorú sme si nechali napučať 2 hodiny)privedieme do varu ale nevaríme...nesmie vrieť!...necháme vychladnúť.
- Cesto natrieme džemom a zrolujeme:)
- Kompotove ovocie si nakrájame
- Misu si vystelieme potravinarskou foliou poriadne a necháme si trocha vonku aby sme si mohli prikryť po dokončení:)
- Z rolády krájame tenke kúsky a ukladáme do misy najprv dole
- Potom po bokoch:)
- Rastlinnú šľahačku si vyšľaháme do tuha a pridáme nakrájane ovocie.
- Do šľahačky pridáme aj vychladnutú jedlú želatínu a zľahka miešame:)
- Šľahačkovou zmesou naplníme misu(hádžeme ako omietku......ja som to zobrala až príliš vážne a kuchyna nevyzerala najlepšie:D...ale nevadi mamka to prežila) naplníme celú misu
- Na šľahačku naukladáme znova roládu.
- Zabalíme a necháme cez noc vychladnúť:)
Ráno vyklopíme a odstraníme potravinársku fóliu.
- A keďže som bola pyšná na to že sa mi tak vydaril jedna fotka so mnou:)
- Pridávam fotku jedného mini džuda:))