Dvojfarebná bublanina fotorecept

tancotanka - fotkatancotanka, 27. februára 2011

Jeden z mála receptov, ktoré som poznala ešte za slobodna je recept na bublaninu. Konkrétne pri tomto prevedení som sa inšpirovala z časopisu.

15
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
200 g
1/2 vrecka
150 g
50 g
1/2 vrecka
1 čl
100 ml
100 g
 rôzne podľa chuti
 (na posypanie)




Postup

  1. 1

    Žĺtky vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom. Pridáme vlažné mlieko, v ktorom sme rozpustili maslo.

    Dvojfarebná bublanina (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme polohrubú múku a celozrnnú múku s kypriacim práškom.

    Dvojfarebná bublanina (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vyšľahaný sneh z bielkov zľahka vmiešame do cesta.

    Dvojfarebná bublanina (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Asi 3/4 cesta rozotrieme na vymazaný a múkou vysypaný plech, do zvyšku cesta pridáme kakao. Kakaové cesto lyžičkou rovnomerne rozdelíme na bledé cesto.

    Dvojfarebná bublanina (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na cesto uložíme ovocie, ja som použila mrazené maliny, ríbezle a lesné jahody.

    Dvojfarebná bublanina (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pečieme pri 180°C cca 20 minút. Po upečení posypeme práškovým cukrom.

    Dvojfarebná bublanina (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A tu máme rýchly výsledok.

    Dvojfarebná bublanina (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

sailero
muka celozrnna do bublaninky= hodne vyskusania. MNAM
ab210372
som ho akurát vytiahla z rúry, je naozaj dobrý aj keď som ho tam nechala o niečo dlhšie.....ešte že je kakaový, aspoň nevidno, že trošku prihorel.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia