Foto: tancotanka
Jeden z mála receptov, ktoré som poznala ešte za slobodna je recept na bublaninu. Konkrétne pri tomto prevedení som sa inšpirovala z časopisu.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
4 ks |
|
200 g |
|
1/2 vrecka |
|
150 g |
|
50 g |
|
1/2 vrecka |
|
1 čl |
|
100 ml |
|
100 g |
|
rôzne podľa chuti |
|
(na posypanie) |
|
Postup
-
1
Žĺtky vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom. Pridáme vlažné mlieko, v ktorom sme rozpustili maslo.
-
2
Pridáme polohrubú múku a celozrnnú múku s kypriacim práškom.
-
3
Vyšľahaný sneh z bielkov zľahka vmiešame do cesta.
-
4
Asi 3/4 cesta rozotrieme na vymazaný a múkou vysypaný plech, do zvyšku cesta pridáme kakao. Kakaové cesto lyžičkou rovnomerne rozdelíme na bledé cesto.
-
5
Na cesto uložíme ovocie, ja som použila mrazené maliny, ríbezle a lesné jahody.
-
6
Pečieme pri 180°C cca 20 minút. Po upečení posypeme práškovým cukrom.
-
7
A tu máme rýchly výsledok.
Diskusia k receptu