Dvojfarebná bublanina (fotorecept)
Autor receptu: tancotanka
Jeden z mála receptov, ktoré som poznala ešte za slobodna je recept na bublaninu. Konkrétne pri tomto prevedení som sa inšpirovala z časopisu.
15 porcií |
10 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Žĺtky vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom. Pridáme vlažné mlieko, v ktorom sme rozpustili maslo.
- Pridáme polohrubú múku a celozrnnú múku s kypriacim práškom.
- Vyšľahaný sneh z bielkov zľahka vmiešame do cesta.
- Asi 3/4 cesta rozotrieme na vymazaný a múkou vysypaný plech, do zvyšku cesta pridáme kakao. Kakaové cesto lyžičkou rovnomerne rozdelíme na bledé cesto.
- Na cesto uložíme ovocie, ja som použila mrazené maliny, ríbezle a lesné jahody.
- Pečieme pri 180°C cca 20 minút. Po upečení posypeme práškovým cukrom.
- A tu máme rýchly výsledok.