Dvojfarebná bublanina (fotorecept)

Autor receptu: tancotanka

Jeden z mála receptov, ktoré som poznala ešte za slobodna je recept na bublaninu. Konkrétne pri tomto prevedení som sa inšpirovala z časopisu.

15
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Žĺtky vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom. Pridáme vlažné mlieko, v ktorom sme rozpustili maslo.
  2. Pridáme polohrubú múku a celozrnnú múku s kypriacim práškom.
  3. Vyšľahaný sneh z bielkov zľahka vmiešame do cesta.
  4. Asi 3/4 cesta rozotrieme na vymazaný a múkou vysypaný plech, do zvyšku cesta pridáme kakao. Kakaové cesto lyžičkou rovnomerne rozdelíme na bledé cesto.
  5. Na cesto uložíme ovocie, ja som použila mrazené maliny, ríbezle a lesné jahody.
  6. Pečieme pri 180°C cca 20 minút. Po upečení posypeme práškovým cukrom.
  7. A tu máme rýchly výsledok.