Dusené bravčové mäso fotorecept

ropa - fotkaropa, 17. februára 2012
Dusené bravčové mäso (fotorecept)
Foto: ropa

Chutné mäso, jednoduché na prípravu... skúsený varecháči isto poznajú a verím, že začínajúci kuchári ocenia...

10 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

 alebo bravčová masť

Postup

  1. 1

    Mäso si nakrájame na porcie, okoreníme mletým čiernym korením a vyklepe. Ja som použil bravčové pliecko, môže byť aj iné.

    Dusené bravčové mäso (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Opečieme na oleji alebo masti z každej strany, potom vyberieme. Vo výpeku opečieme najemno nakrájanú cibuľu.

    Dusené bravčové mäso (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäso potrieme cesnakovou pastou (ak nemáme, rozotrieme cesnak so soľou). Mäso vrátime späť, ešte krátko opečieme, podlejeme trochou vody a dusíme cca 80 minút. Treba sledovať, v prípade potreby podlievať vodou. Najlepšie chutí s ryžou.

    Dusené bravčové mäso (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

marijanka712
aj toto je jednoduchý , ale super receptík zvyknem to takto robievať a skutočne je to dobré mäsko aj so zemiakovou kašou....
marianne69
...presne takto robim kuracie alebo morcacie,k tomu veeeeela zeleninoveho salatu alebo oblohy.Jednoduche a krasne,pekna hlavna fotka,mozno tu cibulku si dopis do surovin,ja vzdy posypem len jarnou cibulkou, ak mam.Milujem tieto 3-ingredienciove recepty:-)
ropa
dakujem, doplnena aj cibula
ano, podobne robime aj kuracie... pri detoch idealne jedlo, rychle a jednoduche...
evanaaa
Je to také naprírodno, jednoduché ale chutné. @ropa , pre koľkých si to robil, toľko rezňov? Aspoň ste sa napapali dobre.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha