Dusené bravčové mäso (fotorecept)
Autor receptu: ropa
Chutné mäso, jednoduché na prípravu... skúsený varecháči isto poznajú a verím, že začínajúci kuchári ocenia...
10 minút príprava |
80 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso si nakrájame na porcie, okoreníme mletým čiernym korením a vyklepe. Ja som použil bravčové pliecko, môže byť aj iné.
- Opečieme na oleji alebo masti z každej strany, potom vyberieme. Vo výpeku opečieme najemno nakrájanú cibuľu.
- Mäso potrieme cesnakovou pastou (ak nemáme, rozotrieme cesnak so soľou). Mäso vrátime späť, ešte krátko opečieme, podlejeme trochou vody a dusíme cca 80 minút. Treba sledovať, v prípade potreby podlievať vodou. Najlepšie chutí s ryžou.