Domáci syr

helga50 - fotkahelga50, 18. júna 2014 16:38
Ďalšie recepty »
Domáci syrFoto: helga50

Takto sa mi podaril môj prvý syr :)

Suroviny

1,5 l
3,5 l
2,5 ml
150 ml
1 šálka
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Mlieko si ohrejeme na 75 stupňov. Necháme vychladnúť na 35 stupňov a pridáme acidko. V teplej vode si rozmiešame syridlo a pridáme do mlieka. Dobre premiešame a necháme postáť 15 minút. Vznikne nám sýrenina ktorú nakrájame nožom na 1,5 cm kocky a necháme postáť zas 15 minút. Po 15 minútach poriadne premiešame a zlejeme do látkovej plienky. Všetku vodu poriadne vytlačíme rukami . Potom necháme na chladom mieste cca 8 hodín . Posolíme a môžeme papať.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist