Domáci pečený čaj

dobreazdravo - bez fotkydobreazdravo, 21. novembra 2012

Recept na túto sladkú voňavú maškrtu som objavila, ako inak, v jednom českom časopise. Zaujal ma, aj keď sladké čaje vôbec nepijem. Jednoduchá príprava Zobraziť celý popisRecept na túto sladkú voňavú maškrtu som objavila, ako inak, v jednom českom časopise. Zaujal ma, aj keď sladké čaje vôbec nepijem. Jednoduchá príprava bez následnej sterilizácie a zloženie malo len maličkú chybičku.

Suroviny

2 kg
1 kg
2 ks
2 dl




Postup

  1. 1

    Ovocie umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Citróny ošúpeme a tiež nakrájame na kúsky. Vo veľkej nádobe zmiešame ovocie, citróny, škoricu, cukor a rum. Rúru predhrejeme na 220 st.C. Dôkladne premiešanú zmes rovnomerne rozprestrieme do hlbokého pekáča. Dáme do rúry a za občasného premiešania pečieme dovtedy, kým nepustí ovocie šťavu.

  2. 2

    Medzitým si pripravíme poháre. Keď ovocie šťavu pustí, horúcu zmes naplníme do pohárov. Zavíčkujeme a obrátime hore dnom na 5-10 minút.

Diskusia k receptu

katarina2511
Dakujem za info. Bola som zvedava, no, co uz. Pozrela som si web dobrezdravo - velmi sa mi paci. Ja mam svoj blog Magic of Baking - momentale som na nom dlhsie nepracovala - dovod stahovanie a tiez Flickr s asi 1000 fotografiami - venujem sa fotografovaniu jedla. Mam aj dalsi blog, ale nie o jedle. Ak mas zaujem o konverzaciu napis.
cathy_somos@yahoo.com

monnikka
budem musieť urobiť, počúvam na to samé chvály, vyskúšam tento rp

dobreazdravo
katarina2511 to fotografovanie jedla aj nás zaujíma. Aj to nejak upravuješ, striekaš, či len tak "natur"? Majl na autorku webu je na stránke dole.
evanaaa
Ja som ho robila asi pred dvoma - troma rokmi,ale len so sladidlom a taký dlho nevydrží, cukor a alkohol ho sterilizujú.
dobreazdravo
sterilizuje teplota. Cukor konzervuje. Ale pokiaľ človek nie je chorý na cukrovku, umelé sladidlo je na škodu. Potravine aj človeku.
evanaaa
Pardon, konzervuje.....ale sladidlá nie sú len umelé, ale aj rastlinné, a v poslednú dobu je ich viac. Zlé nie sú všetky, treba rozlišovať dokonca aj medzi umelými, @dobreazdravo.
dobreazdravo
stévia nie je umelé sladidlo. A sacharín, aspartam, nutrasweet a kadejaké iné názvy toho istého svinstvo sú a zdravému ubližujú. Aj pre cukrovkára je to len menšie zlo, ako cukor, ale stále zlo.
pupavciatko
ja som tiež robila pečený čaj, ale iba z jabĺčok, pomarančov a citrónov. a samozrejme cukor, trochu škorice a klinčekov. postup taký istý, ako píše dobreazdravo. rum si nalejeme už len do uvareného čaju do šálky a takýto čajík chutí skoro ako vianočný punč
zb1312
Zostanú prosím v tomto čaji nejaké vitamíny? :-) Skutočný čaj obsahuje predsa veľmi veľa dobrých a zdravých prvkov a tie táto ovocná náhražka čaju vôbec neobsahuje. Nemám svoju stránku, takže to nemám kde podrobne rozobrať, ale snáď stačí aj takto. Mimochodom to množstvo trstinového cukru a rum sú zdraviu prospešné? Na vašej vlastnej stránke sama píšete, že trstinový cukor nie je žiadna výhra, prečo potom uvádzate takýto recept?  dobreazdravo.sk/stevia-sladka-novinka-v-nasej-kuchyni/...
Cítim sa podvedená, verila som, že vy len zdravo. Je tu ešte možnosť, že ponúkate iba chutnú alternatívu domácky vyrobeného nápoja bez chemickej konzervácie, skrátka niečo podobné ako zázvorový sirup.
dobreazdravo
Rozhodne do bieleho jogurtu radšej takýto pečený "čaj" ako fruktózový sirup. Pripadá mi to zdravšie. Aj keď názov nie je náš výmysel. Takže hľadať v ňom alkaloidy, no neviem.
Prečo mám pocit, že nerozumiete písanému textu? Či si len niekto z nás zle spája asociácie?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia