Domáci pečený čaj

Autor receptu: dobreazdravo

Recept na túto sladkú voňavú maškrtu som objavila, ako inak, v jednom českom časopise. Zaujal ma, aj keď sladké čaje vôbec nepijem. Jednoduchá príprava bez následnej sterilizácie a zloženie malo len maličkú chybičku.

Postup

  1. Ovocie umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Citróny ošúpeme a tiež nakrájame na kúsky. Vo veľkej nádobe zmiešame ovocie, citróny, škoricu, cukor a rum. Rúru predhrejeme na 220 st.C. Dôkladne premiešanú zmes rovnomerne rozprestrieme do hlbokého pekáča. Dáme do rúry a za občasného premiešania pečieme dovtedy, kým nepustí ovocie šťavu.
  2. Medzitým si pripravíme poháre. Keď ovocie šťavu pustí, horúcu zmes naplníme do pohárov. Zavíčkujeme a obrátime hore dnom na 5-10 minút.