Foto: boeuf
Voňavý a chutný, najlepší na jeseň a zimu.
8-10
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
45 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
250 g |
|
150 g |
|
150 g |
|
1/2 ČL, alebo pol vanilkového struku |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
štipka |
|
4-5 ks |
|
3 PL na posypanie |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Vyšľaháme maslo a cukor so štipkou soli do peny. Postupne zapracujeme vajcia, múku a prášok do pečiva.
- 2
Olúpeme jablká, nakrájame ich na štvrtiny a každú štvrtinu nakrojíme pozdĺž 4 hlbšími zárezmi, no jednotlivé štvrtiny nerozkrojíme na drobnejšie časti.
- 3
Na dno formy dáme kruh z papiera na pečenie a boky vymažeme maslom. Vlejeme cesto a zatlačíme nakrojené jablká. Jablká pocukrujeme kryštálovým cukrom a dáme piecť na cca 45 minút do predohriatej rúry na 180 °C. Počas pečenia skúšame koláč špajdľou a po upečení ho necháme vychladnúť. Výborne sa hodí ku vanilkovej zmrzline.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@sovka62 , ja som zvykla trošku povariť jabĺčka :-) a určite sa mi pýta na vrch postriekať trošku citrónovou šťavou