Domáci jablkový koláč

boeuf - bez fotkyboeuf, 4. marca 2014
Domáci jablkový koláč
Foto: boeuf

Voňavý a chutný, najlepší na jeseň a zimu.

8-10
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
150 g
150 g
1/2 ČL, alebo pol vanilkového struku
3 ks
1 ks
štipka
4-5 ks
3 PL na posypanie
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Vyšľaháme maslo a cukor so štipkou soli do peny. Postupne zapracujeme vajcia, múku a prášok do pečiva.

  2. 2

    Olúpeme jablká, nakrájame ich na štvrtiny a každú štvrtinu nakrojíme pozdĺž 4 hlbšími zárezmi, no jednotlivé štvrtiny nerozkrojíme na drobnejšie časti.

  3. 3

    Na dno formy dáme kruh z papiera na pečenie a boky vymažeme maslom. Vlejeme cesto a zatlačíme nakrojené jablká. Jablká pocukrujeme kryštálovým cukrom a dáme piecť na cca 45 minút do predohriatej rúry na 180 °C. Počas pečenia skúšame koláč špajdľou a po upečení ho necháme vychladnúť. Výborne sa hodí ku vanilkovej zmrzline.

Diskusia k receptu

hanak
@boeuf , veľmi jednoduché a fakt zaujímavé. Toto určite dokážem urobiť. Dávam Ti 5*
sovka62
Skúšala som podobný, dáááávno, zlákal ma ten vzhľad, lebo je naozaj veľmi zaujímavý. Lenže stala sa chybička. Piškót upečený a tie jablká ostali úplne tvrdé. Možno som niekde spravila chybu, ale neskúmala som to, jednoducho som si vybrala iný recept na jablkový koláč.
beatacsontosova
@boeuf , v recepte máš písané vajíčka(žĺtka), čo tam teda ide? celé vajíčka, či iba žĺtka?
@sovka62 , ja som zvykla trošku povariť jabĺčka :-) a určite sa mi pýta na vrch postriekať trošku citrónovou šťavou
martab
Aj ja sa pytam: cele vajcia, alebo len zltka?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia