Foto: katikazu
Načo chodiť do mekáča, keď si môžete svoj obľúbený hambáčik spraviť aj doma :)
porcií
Postup
-
1
Mleté mäso premiešame s korením, soľou a worcesterovou omáčkou. Masu si rozdelíme na 7 placičiek (keďže my sme mali menšie žemličky, tak placičky mali v priemere 8-9 cm a hrúbku 1cm).
- 2
Placičky si opečieme na rozohriatom oleji z každej strany cca 2 minútky.
- 3
To ako si zostavíte svoj hambáčik je len na Vás :) Ja som to urobila takto: (zdola hore) spodnú časť žemle som potrela tatárskou omáčkou, nato list šalátu, potom som vložila mäsko, plátok syra, cibuľku, rajčinku, kyslú uhorku a hornú časť žemle som opäť potrela tatárskou omáčkou (taktiež môžete použiť buď horčicu, kečup alebo iný dresing, podľa vlastnej chuti). Samozrejme môžete aj nejakú tú surovinku vynechať alebo pridať, poprípade prehodiť postup surovín (viď foto), všetko je už len na Vašej fantázii. P.S. Prajem Vám dobrú chuť! :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
meska,ale je to len moj tip.Ale každý si pomieša z akého mesa chce,viem si predstaviť v tejto pozícii aj kuracie meso trebárs.Určite aj tvoj hamburger je chutný
keďže mojmu oku lahodí.Receptvsi uložím ďakujem
@fik zachvílku bude aj suchý rožok nezdraví podľa "odborníkov" a čo potom budú ľudia jesť, že?
@egre ška - a nezapomeň na okurku:))
zemlicky sa tiez daju spravit milacik:):)