Domáci Hamburger

katikazu - fotkakatikazu, 9. februára 2013
Domáci Hamburger
Foto: katikazu

Načo chodiť do mekáča, keď si môžete svoj obľúbený hambáčik spraviť aj doma :)

7
porcií

Suroviny

500 g
7 ks
 balíček
1 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Mleté mäso premiešame s korením, soľou a worcesterovou omáčkou. Masu si rozdelíme na 7 placičiek (keďže my sme mali menšie žemličky, tak placičky mali v priemere 8-9 cm a hrúbku 1cm).

  2. 2

    Placičky si opečieme na rozohriatom oleji z každej strany cca 2 minútky.

  3. 3

    To ako si zostavíte svoj hambáčik je len na Vás :) Ja som to urobila takto: (zdola hore) spodnú časť žemle som potrela tatárskou omáčkou, nato list šalátu, potom som vložila mäsko, plátok syra, cibuľku, rajčinku, kyslú uhorku a hornú časť žemle som opäť potrela tatárskou omáčkou (taktiež môžete použiť buď horčicu, kečup alebo iný dresing, podľa vlastnej chuti). Samozrejme môžete aj nejakú tú surovinku vynechať alebo pridať, poprípade prehodiť postup surovín (viď foto), všetko je už len na Vašej fantázii. P.S. Prajem Vám dobrú chuť! :)

Diskusia k receptu

mojack
aj tie žemličky by mohli byť domáce :-)))
mesiar50
Može byť,ale ja by som primiešal trochu bravčového
meska,ale je to len moj tip.Ale každý si pomieša z akého mesa chce,viem si predstaviť v tejto pozícii aj kuracie meso trebárs.Určite aj tvoj hamburger je chutný
keďže mojmu oku lahodí.Receptvsi uložím ďakujem
7145_1291368619 - profilový obrázok
fik
fik
Nezdravé už aj odborníci varujú
tiginko
ja robím presne tak isto @katikazu , oblohy každý inak. Je to veľmi jednoduché a rýchle. @fik o čom varujú "odborníci"? Čo je nezdravé na doma pripravenom hambáči z kvalitných surovín a pripravenom správne??
katikazu
@mesiar50 ďakujem, že sa ti páči moj recept na hamburger :) máš pravdu každý si ho môže spraviť ako chce, aj s iným druhom mäska
katikazu
@tiginko :)
@fik zachvílku bude aj suchý rožok nezdraví podľa "odborníkov" a čo potom budú ľudia jesť, že?
katikazu
@mojack veru mohli, len som potrebovala spraviť niečo rýchleho, nechcelo sa mi hrajkať s cestíčkom :))
elysa
aj my si pochutíme,určite lepší ako niekde kúpený bez možnosti zistenia pôvodu:)
afataga
tak na tomto ja nevidim nic nezdrave, jasne ze tie z mekaca a pod. su nezdrave, plne chemie, ale ked si urobis doma, nebudes tam pchat somariny, mne sa paci
ejmepb
Ak môžem, tie žemličky keď rozkrojíš, trochu opeč na sucho na panvici, je to omnoho lepšie. Tiež si myslím že domáce (aj žemle) nemôžu byť nezdravé, každý si naplní podľa svojej chuti.
jozka2
syr by som dala horuci hamburger,cibula,paradajka,salat a kecup nie majonezu a vedla hranolky a kyslu uhorku.
jozka2
do pravych hamburgerov sa nepridava nic a uz vobec nie worcherter.omacka
evanaaa
Nechápem tie hranolky - ak som hladná a zjem veľkú žemlu s plátkom hamburgeru, tak by som mala hlad zahnať, načo k tomu hranolky, so žemlou? Alebo potom len to mäso, mletý rezeň a hranolky. Nebudem predsa s nimi jesť pečivo.
nadia56
domaci je domaci a tvoj hamburger je urcite chutny, ci uz bude zemla opecena, pridane hranolky alebo worchesterova omacka, na tom vobec nezalezi, robila ho pre svojich najblizsich s laskou a podla ich chuti, @Katikazu , len tak dalej, pekny den ti zelam:-)
egreska
nezapomen na vokurku :-)) (sorry ,že tak odveci ,neviem, či ste niekto videli to náborové video na prácu v McDonalde -ak nie tak si to pozrite-riadna trapošina :-)
sjuz
nabudúce skús postupovať naopak:) - vrchnú časť žemle mierne opeč nasucho, aby nevpila do seba tekuté omáčky, daj horčicu, kečup alebo bbq omáčku, cibuľu, syr, mäso, šalát a spodok žemle...

@egre ška - a nezapomeň na okurku:))
hltavec
minule som si chcel v Nowom Targu kupit maso na hamburger, ale znacka KONFARM ma odradila :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia