Domáce údenáče

Autor receptu: johny46

Milujem údenáče aj ryby celkovo ,no u nás je to dosť drahá žáležitost .Som vášnivý rybár,čo tiež nie je lacné a dám zopár vlastných receptov,ale teraz dáme recept na údenáče ,ktoré sú na nerozoznanie od kúpnych,no bez chémie a chutnejšie.

Postup

  1. Umyté rozmrazené makrely nasolíme na 24 hodín.Potom ich umyjeme a na ďalších 24 hodín namočíme do silného masoxového vývaru.Následne opláchneme,osušíme a dáme do udiarne vyúdiť.Najprv údime na teplo asi hodinu a potom údime ešte 2-3 hodiny studeným dymom.Necháme 1 deň postáť, nech sa vyvetrajú a môžeme konzumovať.Náklady sú oproti nákupným cenám 40 % a ako som už spomínal ,je to bez konzervantov a chutnejšie.Mrazené makrely dostať v každom supermarkete.