Domáce trdelníčky
Mariana Kozelková
cukrárka hotela Alexandra v Púchove, 27. mája 2013
cukrárka hotela Alexandra v Púchove, 27. mája 2013

Foto: Robert Hüttner
30
porcií
porcií
50 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 500 g |
|
| 2 ks |
|
| 125 g |
|
| 1 ks na potretie |
|
| 1/2 bal. |
|
| 125 ml |
|
| na posypanie dosky a plechu |
|
| na vymastenie formičiek |
|
| Posýpka: | |
| 75 g |
|
| 75 g |
|
| 1/2 bal. |
|
| 2 ČL |
|
Postup
-
1
Múku preosejeme s práškom do pečiva, pridáme žĺtky, zmäknuté maslo, smotanu na šľahanie a podľa potreby zriedime mliekom. Cesto vymiesime a na pomúčenej múke rozvaľkáme.
- 2
Cesto nakrájame na pásy široké asi dva centimetre. Cesto namotávame na omastené rúrky (od trubičiek).
- 3
Povrch potrieme rozšľahaným bielkom a posypeme zmesou škorice, kryštálového a vanilínového cukru, mletých orechov a upečieme dozlatista. Vychladnuté stiahneme z rúrok.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








hotový trdelníček potom natiahneš na mrkvu, alebo petržlen a hryzkáš
a tento je taký istý :-)
Trdelníčky som ešte neskúšala, ale mám ich rada a kým som mohla, tak som si kupovávala, ale časom zdraželi.