Domáce trdelníčky

Mariana Kozelková
cukrárka hotela Alexandra v Púchove, 27. mája 2013
Domáce trdelníčky
Foto: Robert Hüttner
30
porcií
50 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2 ks
125 g
1 ks na potretie
1/2 bal.
125 ml
 na posypanie dosky a plechu
 na vymastenie formičiek
Posýpka:
75 g
75 g
1/2 bal.
2 ČL




Postup

  1. 1

    Múku preosejeme s práškom do pečiva, pridáme žĺtky, zmäknuté maslo, smotanu na šľahanie a podľa potreby zriedime mliekom. Cesto vymiesime a na pomúčenej múke rozvaľkáme.

  2. 2

    Cesto nakrájame na pásy široké asi dva centimetre. Cesto namotávame na omastené rúrky (od trubičiek).

  3. 3

    Povrch potrieme rozšľahaným bielkom a posypeme zmesou škorice, kryštálového a vanilínového cukru, mletých orechov a upečieme dozlatista. Vychladnuté stiahneme z rúrok.

Diskusia k receptu

angast
@matata1
hotový trdelníček potom natiahneš na mrkvu, alebo petržlen a hryzkáš
tiginko
no jak kukám, tak kukám, tiež nechápem ten nápis. To musí byť nejaký omyl
gacy
čo máte s tou zeleninou ? :D
mariamka
@gacy ked zverejnili recept, mal nazov "Domáce trdelníčky, lacné, zeleninové" :) tak preto tie "divne" komentare :))
vieragrekova
Nechapem,čo to má spoločné so zeleninou.Veď ani v názve ani v ingredienciach žiedna zelenina nie je spomenutá.Chcete popliesť hlavu autorovi receptu?Alebo ho zosmiiešniť?
evanaaa
Vidieť že nečítate komentáre, niekedy sa dá aj z nich poučiť, potom sa aj traja pýtajú nsa vec, ktorá je už vysvetlená.......tiež som sa divila, ale hneď som aj pochopila.
Trdelníčky som ešte neskúšala, ale mám ich rada a kým som mohla, tak som si kupovávala, ale časom zdraželi.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia