Domáce trdelníčky
Mariana Kozelková
cukrárka hotela Alexandra v Púchove, 27. mája 2013
cukrárka hotela Alexandra v Púchove, 27. mája 2013
Foto: Robert Hüttner
30
porcií
porcií
50 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
2 ks |
|
125 g |
|
1 ks na potretie |
|
1/2 bal. |
|
125 ml |
|
na posypanie dosky a plechu |
|
na vymastenie formičiek |
|
Posýpka: | |
75 g |
|
75 g |
|
1/2 bal. |
|
2 ČL |
|
Postup
-
1
Múku preosejeme s práškom do pečiva, pridáme žĺtky, zmäknuté maslo, smotanu na šľahanie a podľa potreby zriedime mliekom. Cesto vymiesime a na pomúčenej múke rozvaľkáme.
- 2
Cesto nakrájame na pásy široké asi dva centimetre. Cesto namotávame na omastené rúrky (od trubičiek).
- 3
Povrch potrieme rozšľahaným bielkom a posypeme zmesou škorice, kryštálového a vanilínového cukru, mletých orechov a upečieme dozlatista. Vychladnuté stiahneme z rúrok.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
hotový trdelníček potom natiahneš na mrkvu, alebo petržlen a hryzkáš
a tento je taký istý :-)
Trdelníčky som ešte neskúšala, ale mám ich rada a kým som mohla, tak som si kupovávala, ale časom zdraželi.