Domáce snehové pusinky

palenka - bez fotkypalenka, 29. októbra 2015
Domáce snehové pusinky
Foto: palenka

Keď mi občas z pečenia ostanú bielka, púšťam sa do výroby domácich snehových pusiniek. Tie potom uskladním na suchom mieste a použijem ako ingredienciu Zobraziť celý popisKeď mi občas z pečenia ostanú bielka, púšťam sa do výroby domácich snehových pusiniek. Tie potom uskladním na suchom mieste a použijem ako ingredienciu do jahodovej torty. Tiež ju nimi zvyknem ozdobiť, prípadne ich pár zabalím do papiera na pečenie, previažem špagátikom a darujem ako vianočnú, či valentínsku cukrovinku.

10 minút
príprava
40 minút
na 70 °C

Suroviny

500 g
5 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Do bielkov nasypeme cukor, vmiešame citrónovú šťavu a premiešame. Do hrnca dáme variť vodu a nad parou šľaháme asi 5 minút, kým nemáme hustý sneh. Rúru predhrejeme na 70 stupňov, na plech položíme papier na pečenie. Do vrecka na zdobenie dáme sneh a na plech vytláčame pusinky v potrebnej veľkosti. Pusinky sušíme asi 40 minút.

Diskusia k receptu

garanco
Staré Známe - pusinky, tie môžeme vždy a často aj sú!
Pekne sa Ti vydarili!
jajjenka
Receptik vyskusany a pusinky mali uspech, tak odteraz zo zvysnych bielkov sa v nasej rodine musia robit len pusinky, dakujem za recept ;)
levandulienka
Pri týchto receptoch treba uvádzať aj to, že najprv sa vyšľahá bielko a potom sa postupne pridáva cukor, pretože potom je hmota tekutá a nezhustne. Nevyšli nám a tak som si hľadala recept na youtube,čo robím zle.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia