Foto: palenka
Keď mi občas z pečenia ostanú bielka, púšťam sa do výroby domácich snehových pusiniek. Tie potom uskladním na suchom mieste a použijem ako ingredienciu Zobraziť celý popisKeď mi občas z pečenia ostanú bielka, púšťam sa do výroby domácich snehových pusiniek. Tie potom uskladním na suchom mieste a použijem ako ingredienciu do jahodovej torty. Tiež ju nimi zvyknem ozdobiť, prípadne ich pár zabalím do papiera na pečenie, previažem špagátikom a darujem ako vianočnú, či valentínsku cukrovinku.
príprava
na 70 °C
Postup
-
1
Do bielkov nasypeme cukor, vmiešame citrónovú šťavu a premiešame. Do hrnca dáme variť vodu a nad parou šľaháme asi 5 minút, kým nemáme hustý sneh. Rúru predhrejeme na 70 stupňov, na plech položíme papier na pečenie. Do vrecka na zdobenie dáme sneh a na plech vytláčame pusinky v potrebnej veľkosti. Pusinky sušíme asi 40 minút.
Pekne sa Ti vydarili!