Domáce snehové pusinky

Autor receptu: palenka

Keď mi občas z pečenia ostanú bielka, púšťam sa do výroby domácich snehových pusiniek. Tie potom uskladním na suchom mieste a použijem ako ingredienciu do jahodovej torty. Tiež ju nimi zvyknem ozdobiť, prípadne ich pár zabalím do papiera na pečenie, previažem špagátikom a darujem ako vianočnú, či valentínsku cukrovinku.

10 minút
príprava
40 minút
na 70 °C

Postup

  1. Do bielkov nasypeme cukor, vmiešame citrónovú šťavu a premiešame. Do hrnca dáme variť vodu a nad parou šľaháme asi 5 minút, kým nemáme hustý sneh. Rúru predhrejeme na 70 stupňov, na plech položíme papier na pečenie. Do vrecka na zdobenie dáme sneh a na plech vytláčame pusinky v potrebnej veľkosti. Pusinky sušíme asi 40 minút.