Foto: hviezdickaz
Keď príde na návštevu mlsná a vy sa doma nudíte :)
Postup
-
1
Zemiaky očistíme, nakrájame na strúhadle ( uhorkovom ) na tenké plátky, zalejeme a postupne preplachujeme studenou vodou. Vo vode ich necháme min.15-20 min.,aby sa z nich vyplavil škrob.
-
2
Časť zemiakov vyberieme...
-
3
Preložíme na ich na čistú utierku,aby sme ich zbavili vody...
-
4
A upečieme ich na rozpálenej masti.
-
5
Upečené ich preložíme na kuchynskú papierovú utierku,aby sme odsali prebytočný tuk.
-
6
A potom sa do nich pustíme :D Dobrú chuť ! :)
Ale určite lepšie ako tie z obchodu veru !
Raz som pozerala jeden TV program kde ukazovali ako sa vyrabaju chipsy vo velkom v nejakej velkej tovarni v US. Bol to hnus - tie zemiaky macali v niekolkych chemikaliach az z nich vyplavili vsetko co bolo prirodne /:-)/ a potom ich vyprazali naraz v takych obrovskych tankoch : naraz 300 kg chipsov . Potom som nejedla kupovane chipsy asi 5 rokov .Vobec mi to neuskodilo :-) Ale taketo domace som si obcas urobila "za odmenu" . Dnes si ma aspon takto virtualne odmenila :-))))))))))))))))))))))))))
Dal by som si po toľkých vianočných sladkostiach