Domáce chipsy fotorecept

hviezdickaz - fotkahviezdickaz, 30. decembra 2012

Keď príde na návštevu mlsná a vy sa doma nudíte :)

Suroviny

 domáca

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme, nakrájame na strúhadle ( uhorkovom ) na tenké plátky, zalejeme a postupne preplachujeme studenou vodou. Vo vode ich necháme min.15-20 min.,aby sa z nich vyplavil škrob.

    Domáce chipsy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Časť zemiakov vyberieme...

    Domáce chipsy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Preložíme na ich na čistú utierku,aby sme ich zbavili vody...

    Domáce chipsy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A upečieme ich na rozpálenej masti.

    Domáce chipsy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Upečené ich preložíme na kuchynskú papierovú utierku,aby sme odsali prebytočný tuk.

    Domáce chipsy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A potom sa do nich pustíme :D Dobrú chuť ! :)

    Domáce chipsy (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Izabella929: Hlavne zdravé určite nie ! Na zemiaku nasiaknutom olejom nie je nič zdravé :-)

Ale určite lepšie ako tie z obchodu veru !
Staničné krumpličky! Takéto som si vždy vydrankala na Hlavnej stanici v Bratislave, keď sme niekam cestovali. Samozrejme, nie domáce, popražené všelijako, niektoré aj prihorené, niektoré tvrdé,ale aj tak najlepšie na svete. Škoda že ich vytlačili hnusné umelé chipsy.