Foto: timeforacake
Recept na úžasný lieskovo-orieškový krém, ktorý chutí ako naozajstné orechy a nie ako cukor. Výborne sa hodí na kúsok hrianky, ako plnka do palaciniek Zobraziť celý popisRecept na úžasný lieskovo-orieškový krém, ktorý chutí ako naozajstné orechy a nie ako cukor. Výborne sa hodí na kúsok hrianky, ako plnka do palaciniek alebo len tak, na lyžici rovno do úst. Verím, že keď vyskúšate tento recept, po kupovanej Nutelle sa už v obchode ani len neobzriete. :) Viac inšpirácie: www.mygreenwonders.blogspot.com
Postup
-
1
Ďatle vložíme do kastrólika, zalejeme vodou a privedieme k varu. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
- 2
Rúru si predhrejeme na 150°C. Na pekáč si rozložíme lieskovce tak, aby boli v jednej vrstve. Vložíme pekáč s orechami do vyhriatej rúry a pečieme asi 15-20 minút, dokým celý dom nevonia krásne orieškovo a povrch lieskovcov mierne popukal. Dávame si pozor aby sme ich nespálili. Orechy vytiahneme z rúry a necháme chvíľu vychladnúť. Po chvíli orechy zabalíme do nejakej hrubej a drsnej utierky a všetky ich o sebe šúchame aby sme z nich dostali čo najviac šupiniek dole. Nemusíte byť ale úplne precízni. :)
- 3
Ešte teplé lieskovce vložíme do mixéra a mixujeme tak dlho, až dokým nezískame jemnučké lieskovcové maslo. Pridáme ocedené datle (vodu ešte nevyliavajte), kokosový olej, vanilkový extrakt, kakao a všetko spolu vymiešame do hladka. Hmota bude pravdepodobne dosť hustá, tak ju zrieďte pridaním vody, ktorá vám ostala po precedených ďatľách. Ochutnajte veľkou lyžicou. teraz lyžicu položte a celú Nutellu preložte do pekných sklených nádobách. Uchovávajte Nutellu v chladničke po dobe 3-4 týždňov. Ale úprimne-pochybujem, že vám vydrží tak dlho. :) Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ale genialna veta ze - ochutnajte velkou lyzicou :-))))))))))))))))))
ale verim, ze jedneho dna ju spravim :-)
kokosovy olej sa da kupit v obchodoch so zdravou vyzivou, niekde ho maju iz aj v supermarketoch.
najprv som tiez mala problem s tym mixerovym problemom-vela cestujem a nemozem si dobolit vlacit so sebou vela veci okolo sveta. Ale, uz som toho mala dost a zainvestovala som do rucneho, ktory ma extra misku s nozikmi-to pouzivam na mixovanie skoro vsetkeho:)
A ano, v recepte je to kokosovy olej v tuhom stave :)
zdrave maskrtenie prajem!
Rada sa podelím o môj vylepšovák - lieskovce nahradim mandlami resp. mandlovym maslom, ktoré má veľmi veľa zdravých a prospešných tukov. Zmiešam si mandlove maslo (ja odporúčam poctive mandlove maslo od slovenskeho vyrobcu Powerlogy -99,9% pomer mandli a sol je v nom) s domacim medom (najlepsie svoj zdroj) a poctivym kakao. Pomer podla chuti a potreby sladkosti/horkosti... Zmiesam a nutella je hotova a za par minut môžete maškrtiť :))