Domáca čokoládovo-oriešková nátierka

sestricka126 - fotkasestricka126, 15. septembra 2012

Veľmi jednoduchá a chutná nátierka...a kto ma rad horke veci tak je super...

15 minút
príprava

Suroviny

100 g
2 dl
100 g
100 g
25 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ruru si vyhrejeme na 180C.Na pekac vysypeme oriesky a dame ich na spodnu priecku rury na 15min.Potom ich dame do vlhkej utierky a zbavime supky.Ak sa to nepodari nevadi.Potom orechy pomliet a popripade preosejeme cez sitko.

  2. 2

    Do hrnca nalejeme smotanu na slahanie a zohrievame ju nesmie vriet.Dame do nej na kocky polamanu cokoladu.Hrniec dame zo sporaka dole a miesame dovtedy pokial sa nam cokolada nerozpusti. Po rozpusteni pridame maslo a orechy a poriadne vymiesame. Nalejeme do kompotovej flase a nechame vychladnut.Takto pripravenu natierku mozme v chladnicke skladovat 2 tyzdne.

Recept je zaradený do kategórií:
Severoeurópska kuchyňa, Nátierky, Rýchla príprava (do 30 min.)

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
môžem použiť aj vlašské orechy?