Foto: janka1710
príprava
na 250 °C
Postup
-
1
Z 8 bielok vyšľaháme tuhý sneh. Ostatných 7 celých vajec a 8 zvyšných žĺtkov zmiešame s cukrom. Potom pridáme muku a nakoniec sneh. Vznikne hustejšie cesto.
-
2
Cesto rovnomerne rozotrieme na omastený a múkou vysypaný plech (spodok okrúhlej tortovej formy). Dáme piecť na 250stupňov, približne 4-5minut. Vytiahneme ho a ešte z teplého plechu dáme opatrne dole. Pláty si dáme vychladiť a pripravíme si krém.
-
3
Do vodného kúpela dáme roztopiť čokoládu, ceru a 10dkg masla. Zvyšných 60 dkg vymiešame dohladka s cukrom a vajíčkami. Postupne pridávame roztopenú čokoládu, ale nie moc horúcu. Miešame pokiaľ krém nebude úplne hladký a lesklý. Trosku čokolády si odložíme na polevu.
-
4
Keď je krém hotový, postupne si naplníme platy. Najkrajnejší si odložíme bokom, a použijeme ho navrch.
-
5
Tortu oblejeme čokoládou a kraje natrieme zvyšným krémom a ozdobíme postrúhanou čokoládou.
-
6
Hotovo!
nie rado caka na pecenie.Plnku robim iba cokoladovo maslovu,
zo surovych vajec mam obavy a v originalnom recepte v plnke
neboli.Zrejme uz jestvuje viacero variacii dobosovej torty;-)