Domáca griotka z čiernych ríbezlí

hviezdickaz - fotkahviezdickaz, 14. augusta 2012

Komentáre 1 - 12 z 12


robím tiež ako špecialitu na vianočné sviatky, ja pohár držím v komore, občas premiešam kým sa cukor nerozpustí a len pred vianocami precedím ,ríbezle použijem ešte na čaj.
Likér z čierných ríbezlí je taktiež veľmi dobrý ale nejedná sa o griotku. Pravá francúzska griotka je z višní a pozostáva z 1 kg višní, 1 kg cukru, 1 l vodky, 1 l červeného vína, 2 kolečká citrónu a kúsok celej škorice. Lúhuje sa 1 mesiac. Višne sa môžu opakovane použiť, ale lúhuje sa 6 týždňov.
vcera sme chutnali nasu domacu...robili sme z ceresni...:) inu sme este neskusali ale urcite vyskusame ...:)
Škoda že si recept nedala keď boli čierne ríbezle, vedel by som čo s nimi..
@kimlo ,tak ju teda vyskusaj s ciernymi malinami,inak budes musiet pockat az do dalsieho roka :) vdaka za komentare :)
@tancotanka ,nie,nezalievaju sa nicim,zasypes ich cukrom a nechas ich stat 4 tyzdne,nezabudni ich premiesat. Az potom,ked budes mat stavu,miesas ju s tou vodkou.
Netreba tie ríbezle popučiť alebo inak mechanicky upraviť?