Dia tvarohovo-želatínová torta potiahnutá mascarpone plnkou
Foto: sonulienka
Tiež na oslavu preto dia. Nefotila som postup.
na 175 °C
Postup
-
1
Najprv som si upiekla korpus, pokiaľ sa mi korpus piekol som si dala napučať želatínu tak asi 10-15 minút do ktorej som pridala zero a vodu. Potom som ju zohriala - miešala som pokiaľ sa želatína nerozpustila. /Nevarila som/.Rozdelila som ju na 2 polovice. Keď bol korpus upečený a vychladnutý dala som okolo potravinársku fóliu a potom som ho potrela jahodovým džemom.
-
2
Rozmiešala som si tvaroh,jogurt a kyslú smotanu pridala vanilku asi 2 ČL a dobre rozmiešala. Rodelila na dve časti. Do prvej som priliala vychladnutú želatínu a naliala na korpus. Ale pozor keď budete nalievať túto prvú časť plnky na korpus musíte si korpus držať rukami pokiaľ nenasiakne plnkou a až potom dať do chladničky inak by Vám korpus vyplával na vrch a plnka by bola dole. Totiž keď nalejete želatínu do tvarohovej plnky to zredne. Ale nemusíte sa báť dobre to stuhne. Alebo ak nechcete nemusíte upiecť korpus a rovno len plnku a ozdobiť ovocím. Ja to nesiem na oslavu tak som takto riešila.
- 3
Keď bola prvá časť dobre stuhnutá pridala som druhú časť do ktorej som pridala 2 PL kakaa a druhú časť želatíny a znovu dala stuhnúť. Nakoniec si ušľaháte do tuha šľahačku pridáte vanilku a mascarpone dobre vymiešate a ozdobíte tortu. Mne ostali ešte čokoládové ozdoby tak som použila.
- 4
Pridávam obrázok s oslávenkyňou
- 5
A torta v reze
- 6
No a posledný záber.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu