Dezert možno suflé zo sladkého zemiaka (fotopostup)
Foto: adriale
Dobrý a zdravý dezert. Je to moje prvé vymyslené "suflé",preto mi chýbajú zapekacie mištičky určené na suflé.Použila som náhradu,ale na chuti to dezertu Zobraziť celý popisDobrý a zdravý dezert. Je to moje prvé vymyslené "suflé",preto mi chýbajú zapekacie mištičky určené na suflé.Použila som náhradu,ale na chuti to dezertu neubralo.
porcie
príprava
na 185 °C
Postup
-
1
Asi pol kg batát ošúpeme,pokrájame a uvaríme vo vode domäkka.
-
2
Uvarený roztlačíme,pridáme 1žĺtok,vanilkový cukor, trochu pomarančovej šťavy,smotanu a ponorným mixérom hmotu rozmixujeme.
-
3
Z bielka urobíme tuhý sneh,ktorý zľahka vmiešame do zmesi.
-
4
Masou naplníme zapekacie misky (formu) a dáme piecť na 185 stupňov asi na 15 minút.
-
5
Ovocie (jablko,pomaranč,broskyne,hrozienka) nakrájame.
-
6
Cukor skaramelizujeme a pridáme ovocie.Môžeme pridať aj trochu napr.broskyňovej šťavy.
-
7
Máme upečené.....
-
8
Máme naservírované.....Chutilo nám....
Diskusia k receptu