Dezert možno suflé zo sladkého zemiaka (fotopostup)

adriale - fotkaadriale, 12. januára 2014
Dezert možno suflé zo sladkého zemiaka (fotopostup)
Foto: adriale

Dobrý a zdravý dezert. Je to moje prvé vymyslené "suflé",preto mi chýbajú zapekacie mištičky určené na suflé.Použila som náhradu,ale na chuti to dezertu Zobraziť celý popisDobrý a zdravý dezert. Je to moje prvé vymyslené "suflé",preto mi chýbajú zapekacie mištičky určené na suflé.Použila som náhradu,ale na chuti to dezertu neubralo.

2-4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
na 185 °C

Suroviny

0,5 kg
1 ks
100 ml
1 ks




Postup

  1. 1

    Asi pol kg batát ošúpeme,pokrájame a uvaríme vo vode domäkka.

    Dezert možno suflé zo sladkého zemiaka (fotopostup) - obrázok 1
  2. 2

    Uvarený roztlačíme,pridáme 1žĺtok,vanilkový cukor, trochu pomarančovej šťavy,smotanu a ponorným mixérom hmotu rozmixujeme.

    Dezert možno suflé zo sladkého zemiaka (fotopostup) - obrázok 2
  3. 3

    Z bielka urobíme tuhý sneh,ktorý zľahka vmiešame do zmesi.

    Dezert možno suflé zo sladkého zemiaka (fotopostup) - obrázok 3
  4. 4

    Masou naplníme zapekacie misky (formu) a dáme piecť na 185 stupňov asi na 15 minút.

    Dezert možno suflé zo sladkého zemiaka (fotopostup) - obrázok 4
  5. 5

    Ovocie (jablko,pomaranč,broskyne,hrozienka) nakrájame.

    Dezert možno suflé zo sladkého zemiaka (fotopostup) - obrázok 5
  6. 6

    Cukor skaramelizujeme a pridáme ovocie.Môžeme pridať aj trochu napr.broskyňovej šťavy.

    Dezert možno suflé zo sladkého zemiaka (fotopostup) - obrázok 6
  7. 7

    Máme upečené.....

    Dezert možno suflé zo sladkého zemiaka (fotopostup) - obrázok 7
  8. 8

    Máme naservírované.....Chutilo nám....

    Dezert možno suflé zo sladkého zemiaka (fotopostup) - obrázok 8

Diskusia k receptu

mata3636
Zaujímavé, môže byť aj chutné. Ale suflé ani náhodou :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia